16:25 11.11.2021

"Батьківщина" вимагає гідного фінансового забезпечення для медичної галузі - Тимошенко

1 хв читати
"Батьківщина" вимагає гідного фінансового забезпечення для медичної галузі - Тимошенко

Народний депутат, лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що політсила планує вимагати гідного рівня фінансового забезпечення для працівників медичної галузі.

"Із високих трибун кажуть, що всім медикам, які працюють з ковідними хворими, доплачують 300%. Ми проїхали понад 10 областей і знаємо, що ці гроші не виплачують. Тому наша команда рішуче порушуватиме це питання в парламенті", - наводить слова Тимошенко, сказані нею під час спілкування з медичним персоналом Львівської обласної інфекційної лікарні, прес-служба "Батьківщини" у четвер.

Зазначається, що медичні працівники під час зустрічі скаржилися на нестачу необхідних противірусних препаратів та вільних ліжок у лікарні, відсутність стаціонарних потужностей для кисню.

Вони також просили змінити принцип фінансування медичної галузі - щоб оплата провадилася за рахунок субвенцій з державного бюджету, а не за кожен пролікований випадок.

"Я хочу, щоб медиків почули. Ми говоритимемо про всі ці проблеми на телебаченні, у парламенті, з урядом для того, щоб вони розуміли, що їхні переможні звіти про те, що медицина профінансована - неправда. Держбюджет-2022 ще не ухвалений, і є сподівання, що можна буде в ньому передбачити гідне фінансування медицини. Наша команда блокуватиме ухвалення бюджету, який не містить ковідного фонду", - резюмувала лідерка "Батьківщини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА