11:56 12.11.2021

Рада директорів МВФ розгляне другий транш stand-by для України 22 листопада

2 хв читати
Рада директорів МВФ розгляне другий транш stand-by для України 22 листопада

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) розгляне питання першого перегляду програми stand-by (SBA) для України та надання їй другого траншу 22 листопада.

Відповідну інформацію розміщено на сайті фонду в п'ятницю.

МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, одразу виділив перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд. Було заплановано чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Проте обумовлений графік було порушено, а фінансування - призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань.

МВФ 18 жовтня повідомив про досягнення угоди з Україною на рівні персоналу (staff-level agreement, SLA) щодо першого перегляду програми. "Це відкриває шлях для розгляду першого перегляду SBA і запиту про продовження програми радою директорів МВФ. Завершення першого перегляду дасть змогу виділити (Україні) SDR500 млн (майже $700 млн)", - наголошується в релізі за підсумками обговорень між сторонами.

Глава місії Іванна Владкова Холлар повідомила про досягнення домовленості щодо оновленого набору політик у сфері економіки, фінансів і структурних реформ, щоб допомогти Україні впоратися з економічною кризою та кризою в галузі охорони здоров'я, спричиненою COVID-19, і зберегти макроекономічну та фінансову стабільність, а також усунути основні перешкоди для приватних інвестицій.

Владкова-Голлар зазначила, що в міру відновлення економіки основну увагу в програмі приділено поверненню фіскальної політики до умов, сумісних зі середньостроковою стійкістю боргу, з одночасним захистом соціально вразливих верств населення. За її словами, йдеться про посилення управління доходами та зниження фіскальних ризиків, пов'язаних із квазіфіскальними операціями, зокрема в енергетичному секторі.

Вона також відзначила серед основних пунктів боротьбу з корупцією, просування судової реформи і зниження ролі держави та зацікавлених груп в економіці задля поліпшення ділового середовища, посилення корпоративного управління, залучення інвестицій і підвищення потенціалу економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА