11:25 15.11.2021

Кошти від "зелених" євробондів "Укренерго" підуть лише на виплати "зеленій" енергетиці – глава Міненерго

1 хв читати
Кошти від "зелених" євробондів "Укренерго" підуть лише на виплати "зеленій" енергетиці – глава Міненерго

Забезпечення термінових виплат виробникам "зеленої" електроенергії коштів, одержаних від продажу "Укренерго" "зелених" облігацій, - таке перше завдання поставив міністр енергетики Герман Галущенко призначеному урядом 13 листопада в. о. директора держпідприємства "Гарантований покупець" ("ГарПок") Вадиму Улиді.

"Ще раз хочу наголосити, що кошти, отримані "Укренерго" з продажу "зелених" облігацій, будуть використані виключно для виплат на "зелену" енергетику, як це прописано у рішенні уряду", - наводить прес-служба слова глави Міненерго з представлення керівника "ГарПок" у прес-релізі у понеділок.

Як повідомлялося, Костянтин Петриковець, який донедавна очолював "ГарПок", назвав причиною свого звільнення відмову спрямувати не за призначенням 19,3 млрд грн, отриманих від "Укренерго" від "зелених" єврооблігацій, які були залучені НЕК для погашення заборгованості перед виробниками "зеленої" електроенергії.

За його словами, ці кошти було заблоковано в Ощадбанку.

"Ощадбанк у своїх діях завжди керується чинним законодавством та правилами системи електронних платежів НБУ, а також чинними договорами щодо РКО. Усі платежі в банку здійснюються у штатному режимі відповідно до доручень клієнтів", – прокоментували агентству "Інтенрфакс-Україна" цю інформацію в Ощадбанку.

Водночас Кабмін та Міненерго назвали причиною звільнення Петриковця непрофесіоналізм та можливе завдання збитків державі під час продажу електроенергії на ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА