20:42 16.11.2021

Єврокомісар з енергетики обговорила з українським колегою ситуацію із сертифікацією "Північного потоку 2"

2 хв читати
Єврокомісар з енергетики обговорила з українським колегою ситуацію із сертифікацією "Північного потоку 2"

Член Європейської комісії, відповідальна за енергетику, Кадрі Сімсон у вівторок обговорила з українським колегою Германом Галущенком ситуацію із призупиненням сертифікації "Північного потоку 2".

"Провели дуже важливу зустріч із міністром енергетики України Германом Галущенком. (...) Обговорили нещодавні події у зв'язку із сертифікацією "Північного потоку 2" та нашу співпрацю", - написала Сімсон у своєму Twitter.

Вона знову наголосила, що держави-члени ЄС продовжують підтримувати Україну у сфері енергетичної безпеки як у рамках стратегічного енергетичного партнерства, так і за його межами.

Раніше у вівторок у прес-службі Nord Stream 2 AG повідомили, що Федеральне мережеве агентство Німеччини тимчасово призупинило процедуру сертифікації "Північного потоку 2" до завершення створення дочірньої компанії швейцарської Nord Stream 2 AG для експлуатації національної ділянки магістралі та передачі їй основних активів та кадрових ресурсів.

"Наша компанія робить цей крок з метою забезпечити відповідність застосованим правилам та нормативним вимогам. Ми не коментуємо деталі процедури, її терміни або вплив на терміни введення газопроводу в експлуатацію", - прокоментували крок у Nord Stream 2 AG.

Bundesnetzagentur дійшов висновку, "що сертифікувати оператора газопроводу Nord Stream 2 як незалежного оператора передачі можна лише, якщо цей оператор був організований у юридичній формі відповідно до законодавства Німеччини".

Регулятор повідомив, що швейцарська Nord Stream 2 AG "вирішила не перетворювати свою юридичну форму, а натомість заснувати дочірню компанію в Німеччині виключно для управління німецькою частиною трубопроводу - це дочірнє підприємство має стати власником і оператором німецької частини газопроводу". Потім дочірня компанія має виконати вимоги незалежного оператора передачі.

Морський газопровід "Північний потік 2" потужністю 55 млрд. куб. м газу на рік проходить від компресорної станції "Слов'янська" у Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Укладання першої нитки завершилося у червні, другої – у вересні. Перша нитка газопроводу вже повністю заповнена газом та готова до роботи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА