18:46 18.11.2021

Мінфін сподівається на кошти МВФ і Світового банку до кінця року

1 хв читати
Мінфін сподівається на кошти МВФ і Світового банку до кінця року

Міністерство фінансів України сподівається на позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання Україні $700 млн другого траншу кредиту stand-by 22 листопада, а також додаткових коштів від Світового банку, повідомив глава відомства Сергій Марченко.

"Це дасть нам змогу до кінця року отримати кошти для підтримки ліквідності", - сказав він на щорічних зборах Європейської Бізнес Асоціації в Києві в четвер.

Міністр уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що у випадку зі Світовим банком ідеться про суму до $500 млн: EUR300 млн другої позики на політику розвитку у сфері економічного розвитку та кошти за проектом "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні".

За його словами, серед умов виділення EUR300 млн - підписання закону №3205 про створення Фонду часткового гарантування сільгоспкредитів.

Міністр подякував бізнесу за збільшення платежів цього року, запевнивши в намірі домогтися затвердження реалістичного держбюджету-2022 і продовження політики без фіскального тиску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА