16:31 19.11.2021

Кіпрський суд запрошує Коломойського до розгляду позову ПриватБанку

2 хв читати
Кіпрський суд запрошує Коломойського до розгляду позову ПриватБанку

Окружний суд Лімассола (Кіпр) запрошує Ігоря Коломойського до розгляду позову державного ПриватБанку на $5,5 млрд, відповідне оголошення в газеті "Голос України" опублікували адвокати ПриватБанку Scordis, Papapetrou&Co.

"Згідно з наказом суду від 15 червня 2021 року, якщо повідомлення про участь у справі не буде подано протягом 30 днів з моменту публікації цього повідомлення, розгляд справи відбуватиметься за відсутності відповідача 1 (Ігоря Коломойського – ІФ)", – йдеться в оголошенні.

Як повідомлялося, 3 квітня 2020 року ПриватБанк подав новий позов до кіпрських судів, зокрема до Окружного суду Лімасола, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд щодо схем, що несуть всі ознаки шахрайства і відмивання грошей, які, як стверджує банк, були здійснені його колишніми акціонерами Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, екс-першим заступником голови правління Тимуром Новіковим і двома кіпрськими компаніями: PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

Позов до Окружного суду Лімасола позов стосується двох наборів операцій, які, за твердженням банку, були незаконно здійснені в період з 2013 до 2016 року за вказівкою його колишніх власників за сприяння інших відповідачів і містили в собі значні суми, виплачуені компаніям, що належать та / або контрольовані Коломойським і Боголюбовим. Банк стверджує, що вони були фіктивними кредитними угодами, жодна з яких не була погашена.

Зокрема, ці операції передбачали схему, згідно з якою $2,34 млрд було спрямовано кіпрській компанії Duxton Holdings Limited, пов'язаній з колишніми акціонерами банку, майже щоденними траншами в $30 млн уродовж чотиримісячного періоду в 2013 році, зазначається в повідомленні фінустанови.

Після цього позову загальна сума претензій, заявлена ПриватБанком проти Коломойського і Боголюбова в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, перевищила $ 10 млрд.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку Коломойського і Боголюбова, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них відшкодування збитку. Наразі сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА