19:09 19.11.2021

Мінінфраструктури планує за два роки відновити 557 км. доріг у Дніпропетровській області

2 хв читати
Мінінфраструктури планує за два роки відновити 557 км. доріг у Дніпропетровській області

У Дніпропетровській області в рамках президентської програми "Велике будівництво" за два роки планується оновити та збудувати понад 557 км доріг, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками Дніпровського економічного форуму на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він також зазначив, що це більш як у чотири рази перевищує показник попередніх 10 років.

Крім того, міністр додав, що до кінця 2021 року буде відкрито другу чергу Південного обходу Дніпра, який тривалий час був найбільшим довгобудом області.

"Ми відновили тут роботи минулого року - готовність об'єкта 90%. Об'єкт має важливе значення не тільки для міста та регіону, а й для країни, оскільки є складовою маршруту Єдності - М-30 Стрий - Ізварине", - пояснив Кубраков.

2022 року на всій протяжності дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя завершиться ремонт, вже фінішує оновлення південного маршруту Н-11 Дніпро – Миколаїв.

Крім того, восени розпочалися роботи у міжнародному аеропорту "Дніпро".

"Нам вдалося перезапустити проект, знайти надійного підрядника і таким чином не допустити створення ще одного довгобуду. Після оновлення аеропорт зможе приймати 11 тис. пасажирів на добу. Реалізація проекту розрахована на три роки на чотири черги", - зазначив Кубраков.

При цьому він зазначив, що паралельно тривають роботи з відновлення аеропорту "Кривий Ріг".

Поряд із новим аеропортом у Дніпрі буде збудовано сортувальний центр "Укрпошти", який зможе обробляти до 35 тис. посилок на годину.

За словами Кубракова, до 2024 року Дніпропетровська область отримає швидкісне залізничне сполучення з усіма регіонами країни. Наступного року стартує електрифікація ділянки Долинська – Миколаїв – Колосівка, яка дозволить об'єднати між собою Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв і Херсон.

"Також у першому кварталі наступного року плануємо запустити на маршрут Долинська – Кривий Ріг – Апостолове – Херсон – Вадим – Миколаїв новий дизель-поїзд Крюківського вагонобудівного заводу. Це новий рухомий склад, який запускається на найважливіші неелектрифіковані регіональні маршрути", - додав міністр.

Як повідомлялося, у поточному році програмою "Велике будівництво" у Дніпропетровській області планується відновити 387 км автошляхів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА