19:17 19.11.2021

Вечеря на День подяки стане для американців найдорожчою за 35 років

2 хв читати
Вечеря на День подяки стане для американців найдорожчою за 35 років

Вартість вечері на День подяки, який відзначається в США наступного четверга, 25 листопада, обійдеться американцям цьогоріч у середньому в $53,31, що на 14% більше торішньої вартості, що становить $46,90, показали результати дослідження American Farm Bureau Federation (AFBF).

Сума стала рекордною за весь період з початку проведення щорічних досліджень AFBF – з 1986 року.

У список складових вечері увійшли такі продукти і страви: індичка, батат, булочки з маслом, горох, журавлина, овочева тарілка, гарбузовий пиріг зі збитими вершками, кава і молоко. Кількість продуктів було розраховано на 10 персон.

Водночас якщо в стандартний набір додати також шинку, картоплю і заморожену стручкову квасолю, то вартість вечері зросте на $15,41, до $68,72, що також на 14% більше торішнього рівня.

"Кілька факторів вплинули на зростання показника в цьому році. Вони охоплюють потрясіння в економіці США, проблеми в ланцюжках поставок, інфляційний тиск, складність прогнозування попиту під час пандемії COVID-19, а також високий попит на продукти харчування у світі, особливо на м'ясо", – зазначила провідний економіст AFBF Вероніка Най.

Крім того, збільшення внаслідок пандемії кількості людей, які готують самостійно вдома, призвело до зростання попиту на продукти в супермаркетах і, як результат, до підвищення цін щодо рівня допандемійного 2019 року, додала Най.

Традиційно на індичку припадає велика частина від вартості продуктів на День подяки. Цього року семикілограмова індичка обійдеться американцям в середньому в $23,99, або $1,5 за 1 фунт (453 грами), що на 24% більше торішньої вартості. Однак AFBF наголосила, що її волонтери звіряли ціни в магазинах країни в період з 26 жовтня до 8 листопада – до початку періоду передсвяткових знижок. Тому для тих, хто не купив індичку заздалегідь, вона може виявитися трохи дешевше.

Міністерство сільського господарства США, у свою чергу, опублікувало власні розрахунки вартості святкової вечері. Згідно з ними, вартість вечері, що складається з п'ятикілограмової індички, батату, картоплі, журавлини, стручкової квасолі і галону молока, зросла на 5% порівняно з минулим роком. Вартість 1 фунта індички в цих розрахунках становила 88 центів, що базується на даних AMS Market News Retail Reports за тиждень, що закінчився 12 листопада.

"Ми знаємо, що навіть невелике збільшення ціни може негативно позначитися на сімейних бюджетах, тому ми робимо кроки для пом'якшення ситуації. Провідні постачальники індички в країні впевнені, що кожне сімейство зможе отримати індичку на свій святковий стіл, а найбільша обійдеться їм на долар дорожче, ніж минулого року", – заявив міністр сільського господарства США Том Вілсек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА