08:00 20.11.2021

Україна постачає до Угорщини основну частину газу, але це не транзит із РФ

2 хв читати

Україна постачає до Угорщини основну частину газу, але це не транзит із РФ, заявив голова "Оператора ГТС України" Сергій Макогон.

"Після пафосного підписання довгострокового контракту з Газпромом і запуску Турецько-Болгарсько-Сербського потоку Угорщина, як і раніше, продовжує отримувати більшу частину газу для потреб країни через Україну, але це не транзит із РФ. Наразі Угорщина отримує з України майже вдвічі більше газу, ніж із Сербії через Турецький потік", - написав Макогон на своїй сторінці у Facebook у ніч проти суботи.

Він виклав графік, на якому видно, що після вибуху нового газопроводу в Болгарії основну частину газу Угорщина отримує з України.

"Слід зазначити, що Газпром не транзитує газ через Україну до Угорщини з 1 жовтня. Хоча має повністю сплачені потужності для транзиту обсягом 24 млн м3 на добу", - підкреслив глава оператора.

За його словами, залежність від газопроводу, що не має резервних гілок, несе значні ризики для Угорщини. "Але Україна завжди готова прийти на допомогу", - підсумував Макогон.

Раніше повідомлялося, що постачання газу через Болгарію до Румунії, Сербії та Угорщини зупинено через аварію на газопроводі Bulgartransgaz, яка сталася в ніч з неділі на понеділок.

При цьому Bulgartransgaz зазначає, що вже вранці транспорт газу до Румунії було частково відновлено. Болгарські газовики працюють над відновлення газопроводу.

Після НП Сербія імпортувала газ з Угорщини (5 млн куб. м), і збирається залучити запаси газу до свого сховища "Банатський двір". Через аварію зупинилася ТЕЦ міста Нові-Сад, що призвело до припинення подачі тепла та гарячої води, повідомляє сербська агенція Tanjug.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА