13:19 22.11.2021

Госпсуд Києва дозволив українській "дочці" Сбербанку відстрочити перейменування до серпня 2022 року

3 хв читати
Госпсуд Києва дозволив українській "дочці" Сбербанку відстрочити перейменування до серпня 2022 року

Господарський суд Києва частково задовольнив клопотання української "дочки" Сбербанку Росії на своє рішення від 18 квітня 2017 року у справі №910/570/16 і дозволив відстрочити перейменування банку до 11 серпня 2022 року.

Як зазначено в рішенні суду, про яке повідомив ресурс finbalance.com.ua, відповідач (банк) має вжити низки заходів щодо інформування клієнтів, контрагентів, партнерів про зміну найменування банку в цілому за всіма напрямами діяльності, виготовити та замінити інформаційні табло, рекламну продукцію, внести зміни до укладених договорів, інтернет-ресурсів та сервісів, що використовуються в роботі банку, вилучити та обміняти платіжні інструменти та документи, які мають клієнти, тощо.

Суд також узяв до відома, що станом на 1 серпня 2021 року у банку на території України функціонувало 89 відділень, 67 банкоматів, 3941 POS-терміналів, клієнтами були понад 317 тис. фізосіб і майже 35 тис. юросіб, також емітовано понад 179 тис. платіжних карток, які є у власників.

Надання відстрочки сприятиме належному виконанню заявником своїх зобов'язань, можливості запланувати та здійснити відповідні заходи, а отже, належним чином виконати рішення суду по суті, зазначено в документі.

Як повідомлялося, Сбербанк Росії постановив змінити назву дочірнього АТ "Сбербанк" (Київ) на АТ "МР Банк" (АТ "Міжнародний резервний банк"), про що свідчить рішення Сбербанку Росії від 27 вересня, оприлюднене на його сайті. Згідно з ним, акціонер також уповноважив правління банку самостійно приймати рішення щодо порядку та умов використання нових знаків для товарів і послуг (ТМ).

Раніше з посиланням на матеріали Українського патентного відомства повідомлялося, що Сбербанк ще у 2018-2019 роках подав до Укрпатенту заявки на реєстрацію назв "Міжнародний резервний банк" (МРБ) українською, російською та англійською мовами, а також пов'язані з цим торговельні знаки.

Верховний Суд України у серпні 2021 року підтримав позицію державного Ощадбанку (Київ) та заборонив українській "дочці" найбільшого російського банку використовувати торговельну марку "Сбербанк" в Україні.

На початку листопада цього року голова правління Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що банк шукає варіант продажу української "дочки". У середині вересня Греф повідомив, що Сбербанк розглядає різні варіанти розвитку подій щодо українського дочірнього банку, не виключає ухвалення рішення стосовно нього до початку 2022 року.

Сбербанк Росії у третьому кварталі 2021 року класифікував активи дочірнього банку в Україні як заблоковані через законодавчі обмеження, які не дають змоги повноцінно розпоряджатися ними. У результаті материнський банк створив резерви під ці активи на 33,3 млрд рублів.

Сбербанк (раніше – дочірній банк Сбербанку Росії, раніше – банк "НРБ") засновано 2001 року. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними НБУ, станом на 1 вересня 2021 року Сбербанк за розміром загальних активів посідав 10-те місце (61,88 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА