19:03 22.11.2021

Правління НБУ погодило програму реструктуризації Укрексімбанку

2 хв читати
Правління НБУ погодило програму реструктуризації Укрексімбанку

Правління Національного банку України (НБУ) погодило програму реструктуризації державного Укрексімбанку (Київ) за результатами оцінки його стійкості на початок 2021 року, повідомила прес-служба банку у понеділок.

Згідно з повідомленням, програму складено відповідно до вимог Положення про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України, затвердженого постановою правління НБУ від 22 грудня 2017 року №141 з урахуванням запланованих заходів та фактичних подій, що відбулися у діяльності банку після цієї дати.

За результатами стрес-тестування за несприятливим макроекономічним сценарієм на початок нинішнього року необхідний рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) Укрексімбанку становив 39,1%, необхідний рівень нормативу достатності основного капіталу (Н3) - 37,6%, що потребувало складання Програми капіталізації/реструктуризації. Водночас заплановані заходи з покращення фінансового стану, неврахування ризику інвестування в державні цінні папери поліпшують значення розрахункових необхідних значень нормативів капіталу та зменшують їх до нормативного рівня. Зокрема, Н2 зменшився до 10%, Н3 - до 7%, зазначається в релізі.

Під час розгляду програми було враховано, що протягом 2021 року Укрексімбанк значно покращив операційну ефективність, знизив вартість фондування, збільшив чисту процентну маржу та оптимізував структуру балансу, що збільшило фінрезультат.

"Ми очікуємо, що амбіційні показники, закладені в Стратегію діяльності Укрексімбанку на 2021-2024 роки, у першому звітному році після її ухвалення будуть перевершені. За результатами виконання планів та з урахуванням ризиків змін зовнішнього середовища банк здійснюватиме необхідні корегування для подальшого забезпечення фінансової стійкості", - наголосив в. о. голови правління Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

Укрексімбанк створено у 1992 році, єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав 3-тє місце (241,973 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млрд

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА