19:55 24.11.2021

Україна може заборонити компаніям екс-власників збанкрутілих банків участь у держзакупівлях

2 хв читати
Україна може заборонити компаніям екс-власників збанкрутілих банків участь у держзакупівлях

Україна має намір заборонити екс-власникам збанкрутілих банків брати участь у державних закупівлях і приватизації доти, доки вони не вживуть заходів для погашення своїх боргів перед Фондом гарантування вкладів фізосіб, йдеться в оприлюдненому в середу меморандумі України з МВФ.

"Ми визначимо конкретні заходи, які можна вжити для припинення ведення бізнесу між державою і колишніми власниками збанкрутілих банків, поки останні не зроблять кроки з погашення своїх боргів перед ФГВФО, наприклад, заборонивши колишнім власникам збанкрутілих банків, пов'язаним з ними особам і суб'єктам господарювання, які вони контролюють, у разі наявності юридично підтверджених боргів перед ФГВФО, брати участь у процесах державних закупівель і приватизації", – наголошується в документі.

Згідно з ним, Україна бере зобов'язання посилити роботу з повернення активів колишніми власниками і пов'язаними сторонами збанкрутілих банків, що знизить вартість їх банкрутства для українських платників податків.

"Ми визнаємо необхідність застосування більш комплексного підходу для відкриття всіх комерційних і юридичних можливостей для повернення активів збанкрутілих банків, а також для залучення колишніх власників і керівників цих банків до відповідальності за завдання збитків. Такий комплексний підхід продемонструє рішучу політичну налаштованість, а також сформує єдине бачення української стратегії повернення активів і політичних заходів, які усунуть інституційні, правові та координаційні прогалини, що перешкоджають такому поверненню, з належною увагою", – йдеться в меморандумі.

Крім того в ньому береться зобов'язання "піклуватися" над неможливістю втручання в роботу з повернення активів ПриватБанку.

Новим структурним маяком визначена підготовка комплексної стратегії повернення активів і плану заходів, які повинні бути ухвалені і оприлюднені Кабміном до кінця лютого 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА