19:13 25.11.2021

"Київтеплоенерго" має намір використовувати данські технології в розвитку "зеленої" теплоенергетики

3 хв читати
"Київтеплоенерго" має намір використовувати данські технології в розвитку "зеленої" теплоенергетики

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" планує використовувати данський досвід і технології у сферах модернізації та розвитку централізованої системи теплопостачання, а також розвитку "зеленої" теплоенергетики, повідомляється в прес-релізі компанії у четвер із посиланням на українсько-данський семінар, проведений на київській ТЕЦ-6.

"Перспективні проекти розвитку теплопостачання, використання водню та біогазу у виробництві тепла, реконструкція складних тепломереж Києва та досвід Данії в розвитку "зеленої" теплоенергетики обговорили на столичній ТЕЦ-6 представники "Київтеплоенерго" та данські теплоенергетики", - зазначено в документі.

У семінарі взяли участь представники Данської енергетичної агенції (DEA), Данської ради централізованого теплопостачання (DBDH), теплогенерувального підприємства міста Орхус, а також провідні провайдери технологічних рішень для централізованого теплопостачання.

"Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом у напрямі підвищення надійності та якості опалення в Данії та в Україні", - поінформували у "Київтеплоенерго".

Водночас голова теплопостачальної компанії AffaldVarme міста Орхус Ельзебет Арендт поділилася досвідом виробництва "зеленої" теплоенергії з біомаси, завдяки чому Орхус за сім років повністю відмовився від викопного палива та мінімізував викиди СО2.

У свою чергу "Київтеплоенерго" представило данській стороні перспективні проекти модернізації та розвитку системи теплопостачання Києва, проекти реконструкції складних ділянок тепломереж, а також концепції експериментального виробництва водню та біогазу для потреб теплопостачання Києва у контексті декарбонізації.

Зокрема, як зазначили в компанії, "Київтеплоенерго" ознайомила данську сторону з проектами з будівництва додаткових тепломереж на Теремках та насосної станції на Позняках, які дадуть змогу суттєво підвищити енергоефективність та надійність системи теплопостачання цих житлових масивів.

"Окремо теплоенергетики обговорили можливі технічні рішення щодо реконструкції однієї з найскладніших ділянок тепломереж Києва, прокладеної під мостом імені Патона", - зазначили у КП.

Також було представлено інноваційні екологічні рішення для розвитку системи теплопостачання Києва у презентації пілотних проектів зі створення експериментальних майданчиків Технопарк H2Lab та ВіоLab для вивчення та застосування технологій виробництва водню та біогазу для централізованого опалення столиці.

"Ми раді ділитися досвідом щодо інтеграції "зеленої" енергетики, будівництва нових поколінь теплових джерел, диджиталізації та контролю за процесами, а також модернізації теплопостачання житла. Впевнені, що представлені сьогодні проекти Києва є вкрай необхідними та інноваційними. Агентство готове надавати всіляку підтримку їх реалізації", - зазначила представник Центру глобальної співпраці DEA Ноемі Шнайдер, слова якої наведено в прес-релізі.

Україна та Данія співпрацюють в енергосекторі з 2004 року. За цей час консультації щодо підвищення ефективності централізованого теплопостачання отримали 11 українських міст.

КП "Київтеплоенерго" забезпечує 90% потреб Києва у теплі та майже 60% - в електроенергії. Підприємство повністю належить Києву, є оператором системи централізованого теплопостачання міста, що складається з двох великих газових ТЕЦ, 15 великих, 168 малих та середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів та сміттєспалювального заводу "Енергія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА