16:15 29.11.2021

Необхідності у російських комплектувальних немає, треба займатися імпортозаміщенням - гендиректор ХДАВП

2 хв читати
Необхідності у російських комплектувальних немає, треба займатися імпортозаміщенням - гендиректор ХДАВП

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) не потребує закупівлі російських комплектувальних і має намір іти шляхом імпортозаміщення, заявив гендиректор ХДАВП Олександр Кривоконь.

"Є інший шлях, який показав "Антонов". 178-ма машина (АН-178 - ІФ), її сьогодні модернізували, її імпортозмістили вже... Навіщо нам російське?" - сказав Кривоконь журналістам у понеділок, коментуючи заяву президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва про необхідність тимчасового дозволу закуповувати та використовувати російські комплектувальні.

За словами Кривоконя, більшість російських заводів, які раніше постачали комплектувальні ХДАВП, уже відмовилися від випуску цієї продукції. Крім того, як наголосив гендиректор ХДАВП, ідеться про постачання комплектувальних, які застарілі та неконкурентоспроможні на ринку.

"Тому ми створили групу з імпортозаміщення, набираємо молодь", - сказав Кривоконь.

Він також стверджує, що не був запрошений до облдержадміністрації на підписання меморандуму про взаємодію для відновлення випуску літаків на ХДАВП і дізнався про нього від журналістів.

"Абсолютно незрозуміла подія... Ніхто не телефонував мені (щоб запросити на підписання - ІФ), ніхто не набирав", - сказав Кривоконь.

Як повідомлялося, раніше у понеділок у Харківській ОДА відбулося підписання меморандуму про взаємодію для поновлення випуску літаків на ХДАВП. Документ, зокрема, передбачає вихід підприємства протягом п'яти років на випуск п'яти літаків за рік і створення 1500 робочих місць.

На брифінгу після підписання один з учасників меморандуму президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв заявив, що для відновлення виробництва літаків на ХДАВП необхідно на п'ять років дозволити купівлю та використання російської комплектації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА