20:24 29.11.2021

Прибуткова частина держбюджету-2022 збільшиться майже на 54 млрд

2 хв читати
Прибуткова частина держбюджету-2022 збільшиться майже на 54 млрд

Прибуткова частина державного бюджету на 2022 рік може зрости майже на 54 млрд грн, повідомила голова підкомітету з питань видатків державного бюджету комітету Верховної Ради з питань бюджету Леся Забуранна (фракція "Слуга народу").

"Отже, які ключові зміни відбулися в процесі опрацювання проекту державного бюджету на 2022 рік між першим і другим читанням. Насамперед, доходна частина зросла майже на 54 млрд і, відповідно, витрати також збільшено на 55 млрд", - сказала Забуранна на брифінгу в понеділок увечері.

При цьому вона пояснила, що збільшення доходної частини держбюджету-2022 можливе за рахунок рентної плати, податку на прибуток підприємств та ПДВ.

Разом з тим, Забуранна зазначила, що між першим і другим читанням проекту держбюджету було зменшено доходи на 11 млрд грн саме для того, щоб "додати додаткових 4% від ПДФО залишити на місцях у рамках зобов'язань Меморандуму щодо підтримки місцевих бюджетів щодо опалювального сезону та компенсації різниці за тарифами".

Як зазначила парламентарій, очікується, що загальні витрати на інфраструктуру зростуть майже на 21,6 млрд грн, а також збільшаться витрати на підтримку органів місцевого самоврядування на 1,5 млрд грн, на оплату праці медичних працівників - на 2 млрд грн, додатково 300 млн грн планують направити на високоспеціалізовану медичну допомогу.

Водночас очікується, що грошове забезпечення військовослужбовців може збільшитися на 2,5 млрд грн, 1 млрд буде спрямовано на реалізацію програми "Питна вода", близько 1,1 млрд грн – на розвиток освіти та науки, 200 млн грн – на Центр креативної економіки, а також 6 млрд грн становитиме субвенція соціально-економічного розвитку регіонів.

"У бюджеті-2022, як ми передбачаємо, майже 140 млрд, це будуть капітальні витрати, що майже 9,4% від ВВП. Це, до речі, найбільша питома вага капітальних витрат за останні 10 років, що свідчить про те, що цей бюджет може називатися, зокрема, бюджетним розвитком", - додала Забуранна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА