13:30 01.12.2021

Проект держбюджету-2022 до другого читання передбачає збільшення фінансування Мінкультури майже на 4 млрд грн

2 хв читати
Проект держбюджету-2022 до другого читання передбачає збільшення фінансування Мінкультури майже на 4 млрд грн

Проект державного бюджету на 2022 рік до другого читання передбачає збільшення фінансування Міністерства культури та інформаційної політики України на 3,873 млрд грн порівняно з першим читанням, йдеться у порівняльній таблиці до другого читання законопроекту №6000 від 15 вересня.

Зокрема, пропонується збільшення фінансування на 463 млн грн програми "Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території Криму, збір, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції", на 400 млн грн - програми "Загальнодержавні заходи у сферах культури та мистецтв, охорони культурної спадщини, вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, державної мовної політики, міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин", на 1,5 млрд грн - програми "Фонд розвитку закладів загальнодержавного значення, зокрема їх будівництво".

На 183 млн грн пропонується збільшення фінансування програми "Забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримка книговидавничої справи та популяризація української літератури у світі", на 100 млн грн - програми "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам для створення центрів культурних послуг" та 1,7 млрд грн - програми "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності".

Як повідомлялося, 11 листопада 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що написав заяву про відставку з посади міністра. Причиною свого вчинку він назвав рішення уряду про передання з Мінкультури до управління Кабінету Міністрів Державного агентства з питань кіно. Також він назвав неприйнятною для нього суму фінансування культури у проекті держбюджету-2022 до першого читання.

29 листопада лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що питання відставки Ткаченка вже неактуальне.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА