11:11 03.12.2021

Завершено монтаж усіх вант на мосту в Запоріжжі, що сполучає Хортицю з центром міста - міністр

2 хв читати
Завершено монтаж усіх вант на мосту в Запоріжжі, що сполучає Хортицю з центром міста - міністр

На новому вантовому мосту в Запоріжжі завершуються роботи з будівництва верхової частини - у четвер, 2 грудня, було змонтовано останній із 48 вантових канатів, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що у 2021 році спеціально для цього мосту ванти замовили на швейцарському підприємстві. Загальна довжина всіх канатів становить 6406,6 м.

"Кожен вантовий канат пройшов ретельне обстеження та випробування. За цим, зокрема, стежили Служба автомобільних доріг, підрядник, експерти ДП "ДерждорНДІ" та австрійської компанії iC Consulenten, які здійснюють незалежний технагляд за будівництвом", - розповів Кубраков.

Вантовий міст є частиною інженерного ансамблю нових мостів у Запоріжжі, які споруджують у рамках президентської програми "Велике будівництво". За словами глави Мінінфраструктури, завершення робіт на верховій частині цього мосту дасть змогу відкрити рух транспорту від Хортицького району через острів до Прибережної магістралі.

"Відкриття першого проїзду балковим мостом уже частково розвантажило трафік у місті. Однак повноцінний результат жителі міста відчують вже наприкінці грудня", – додав він.

Кубраков зазначив, що завершення будівництва Запорізьких мостів знаменуватиме кінець епохи довгобудів в Україні. Паралельно розпочнеться реалізація нових масштабних інфраструктурних проектів з будівництва Кременчуцького та Ямпільського мостів, Київської обхідної дороги, нових аеропортів.

"Те, що здавалося колись далекою мрією, – тепер наша реальність. Підкріпленням цих слів є прийняття держбюджету на 2022 рік із найбільшим обсягом фінансування інфраструктурних об'єктів за всю історію незалежності. Велике будівництво не зупиняється ні на день", – резюмував Кубраков.

Зведення Запорізьких мостів після років простою стартувало 2020 року в рамках "Великого будівництва".

Президент Володимир Зеленський заявляв, що у 2021 році за цією програмою будують та реконструюють загалом 245 мостів у всій країні.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА