14:12 06.12.2021

Мінськ заборонив увезення низки товарів із країн, які застосовують санкції до Білорусі - МЗС

2 хв читати
Мінськ заборонив увезення низки товарів із країн, які застосовують санкції до Білорусі - МЗС

Мінськ запровадив заборону на ввезення низки товарів із країн, які застосовують антибілоруські санкції, заявило МЗС Білорусі в понеділок.

"Як заходи у відповідь на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі та погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів уряд Республіки Білорусь прийняв рішення щодо запровадження заборони ввезення на територію країни низки товарів, що походять із держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції", - йдеться у заяві на сайті МЗС.

Зазначено, що відповідну постанову буде підписано якнайшвидше.

"Буде вжито необхідних заходів для насичення внутрішнього ринку аналогічними товарами з дружніх країн", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, минулого четверга ЄС оприлюднив п'ятий пакет персональних санкцій стосовно Білорусі, до якого увійшли 17 фізосіб та 11 організацій, зокрема компанії "Білоруснафта", "Білшина", "Гродно Азот". Отже, загальна кількість фігурантів антибілоруських санкцій Євросоюзу зросла до 183 фізосіб та 26 організацій. Санкції передбачають заборону на в'їзд до ЄС для фізичних осіб, а також замороження рахунків фізосіб та організацій. Крім того, європейським особам та компаніям заборонено передавати кошти фігурантам цих списків.

Паралельно санкції стосовно Мінська розширили США, Велика Британія та Канада.

США, зокрема, запровадили фактичну заборону на участь американських інвесторів у купівлі нових випусків білоруських боргових держпаперів та заборонили співпрацю з "Білоруською калійною компанією" (трейдер "Білоруськалію").

Канада запровадила санкції стосовно Білорусі проти 24 фізичних та семи юридичних осіб. Велика Британія запровадила санкції стосовно "Білоруськалію" та деяких громадян республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА