12:49 08.12.2021

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити у другому читанні законопроект про локалізацію без поширення його дії на низку країн

1 хв читати
Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити у другому читанні законопроект про локалізацію без поширення його дії на низку країн

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував парламенту внести зміни до законопроекту №3739 щодо локалізації, відмовившись поширювати дію вимог щодо локалізації під час держзакупівель на товари з країн-членів Угоди про держзакупівлі GPA, повідомила агентству заступник голови комітету Роксолана Підласа ("Слуга народу") за підсумками засідання комітету в середу.

"Це прийнятний компроміс, тому що більше українських машинобудівників непокоїть конкуренція з боку білоруських, китайських, турецьких виробників. А товари, що походять із ЄС, зазвичай дорожчі за українські товари, тому закон про локалізацію буде дієвим інструментом захисту національного виробника", – прокоментувала вона.

Угода про державні закупівлі (Agreement on Government Procurement) – це багатостороння угода в рамках Світової організації торгівлі, яка регулює закупівлю товарів, робіт та послуг державними органами сторін угоди на основі принципів відкритості, прозорості та недискримінації. Наразі угода охоплює 48 членів, 36 країн-спостерігачів та 12 країн, що перебувають у процесі приєднання до угоди.

Україна приєдналася до угоди у травні 2016 року.

Як повідомлялося, 21 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №3739 щодо локалізації, спрямований на розвиток машинобудування. Документ передбачає преференції під час державних закупівель із вимогою локалізації 25-40% виробництва в Україні з 2021 року з подальшим підвищенням ще на 15 п. п. з 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Фонді підтримки енергетики України зібрано близько EUR410 млн від 13 країн

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА