18:53 09.12.2021

Київ затвердив бюджет-2022 з доходами в 69 млрд грн

2 хв читати
Київ затвердив бюджет-2022 з доходами в 69 млрд грн

Київська міська рада схвалила бюджет столиці на 2022 рік із запланованими доходами розміром 69 млрд грн, що на 14% більше, ніж минулого року.

За відповідний проект бюджету в четвер проголосували 108 депутатів.

Як повідомила прес-служба КМДА, доходи столиці заплановані в сумі 69 млрд грн, з них 8,9 млрд грн - субвенція і дотація з державного бюджету. При цьому доходи загального фонду бюджету заплановані в сумі 62,5 млрд грн, що на 2,3 млрд грн більше, ніж минулого року. Очікувані доходи спеціального фонду становлять 6,5 млрд грн.

"Основні джерела фінансування у 2022 році: податок на прибуток фізичних осіб - 30,6 млрд грн, єдиний податок - 9 млрд грн, податок на майно - 7,2 млрд грн, податок на прибуток підприємств - 5,8 млрд грн", - повідомив директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік.

Згідно з документом, видатки становлять 67 млрд грн, зокрема видатки загального фонду - 49 млрд грн, спеціального - 18 млрд грн.

На розвиток освіти в столиці в бюджеті на 2022 рік передбачені 26,4 млрд грн, що становить 39% видатків бюджету. На транспорт, дорожнє господарство і зв'язок спрямують 12,9 млрд грн.

Фінансування житлово-комунального господарства і охорони здоров'я становитиме по 8% видатків бюджету (5,7 млрд грн і 5,9 млрд грн відповідно). На галузь культури та мистецтва передбачено 1,5 млрд грн, на фізичну культуру і спорт - 1,4 млрд грн.

"Наступний рік буде непростим. Нам треба буде продовжувати боротьбу з коронавірусом, а також утілювати заплановані зміни. Ми продовжимо в Києві ремонт доріг, оновлення інфраструктури, будівництво і реконструкцію дитсадків і шкіл, лікарень, облаштування київських парків і скверів", - прокоментував затвердження бюджету мер Києва Віталій Кличко, якого цитує прес-служба.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА