13:39 10.12.2021

Міненерго призначило весь склад наглядової ради "Укренерго"

3 хв читати
Міненерго призначило весь склад наглядової ради "Укренерго"

Міністерство енергетики призначило нову наглядову раду НЕК "Укренерго", повідомили у міністерстві в п'ятницю.

Членами наглядової ради стали: Деян Остоїч, Педер Андреасен, Даніель Доббені, Роман Піонковський – незалежні члени, Юрій Токарський, Михайло Ільницький, Юрій Бойко – представники держави.

Згідно з повідомленням міністерства на сайті, номінаційний комітет обрав членів наглядової ради за результатами прозорого конкурсу, що затверджено наказом Міненерго.

Зазначено, що в новому складі наглядової ради працюватимуть професіонали з багаторічним досвідом в енергосекторі країн світу.

"Обрання нової професійної наглядової ради – це запорука прозорої та стабільної роботи компанії, а отже – успішної інтеграції українського ринку електроенергії з європейським, оскільки "Укренерго" відіграє ключову роль у синхронізації нашої енергосистеми ENTSO-E", – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко, слова якого наведено в повідомленні.

Згідно з ним, Деян Остоїч має понад 35 років досвіду роботи в енергетичному секторі та у сфері розвитку інфраструктури в Європі, Центральній Азії, Східній та Південно-Східній Азії, Близькому Сході, Латинській Америці та США. Був представником програми Світового банку в Україні (2004-2009 рр.) та в Австрії (2016-2019 рр.). Курирував енергетичну програму СБ в Україні та Східній Європі.

Педер Андреасен 13 років працював на посаді генерального директора Energine – національного оператора системи передачі електроенергії та природного газу Данії (2005-2018 рр.); екс-президент ENTSO-E. З 2018 року був членом наглядової ради НЕК "Укренерго".

Даніель Доббені у 2014-2017 роках обіймав посаду голови ради директорів Комісії з енергетики Бельгійської Федерації. З 2013 року працював головою ради директорів EIT InnoEnergy для Benelux, з 2015-го – член ради директорів та голова ревізійної комісії Eurowatt S.A. (Люксембург).

Роман Піонковський – колишній президент інвестиційного підрозділу європейського оператора передачі електроенергії PSE Inwestycje. У 2016-2017 роках працював заступником голови правління польської ENERGA Wytwarzanie SA, 2007-2012 рр. – член правління, заступник голови правління – директор зі стратегічного менеджменту, директор Центру розвитку енергетичних активів, голова правління ENERGA SA.

Юрій Токарський був членом наглядової ради "Укренерго" з 2019 року (у компанії уточнили: з 2020 до 2021 рр. – ЕР). До його компетенції входило представництво інтересів акціонера у наглядовій раді за напрямами фінансової діяльності підприємства та інтеграції в європейську мережу операторів ENTSO-E.

Михайло Ільницький має значний досвід роботи на українських енергетичних підприємствах. Зокрема, з 2018 року обіймав посаду голови правління АТ "Чернігівобленерго", у 2013-2018 рр. - комерційного директора ПАТ "Сумиобленерго", з 2003 до 2013 рр. працював у ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Юрій Бойко свою кар'єру в енергетиці розпочав у 1995 році з посади інженера електрика, згодом працював на керівних посадах підприємств галузі, а наприкінці 2020-го виконував обов’язки міністра енергетики України. Протягом 2020-2021 років у Міненерго на посаді заступника міністра координував діяльність Директорату електроенергетичного комплексу та розвитку ринку електричної енергії.

Як повідомлялося, напередодні наказами від 7 грудня Міненерго, одноосібно здійснюючи повноваження та функції загальних зборів акціонерів компанії у зв'язку з відсутністю наглядової ради та виконання її повноважень загальними зборами, звільнило членів правління НЕК Андрія Немировського та Максима Юркова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА