12:40 10.12.2021

ЄІБ виділив Києву EUR100 млн на придбання тролейбусів та вагонів метро

2 хв читати
ЄІБ виділив Києву EUR100 млн на придбання тролейбусів та вагонів метро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк Європейського Союзу та мер Києва Віталій Кличко уклали кредитну угоду на суму EUR100 млн на проект оновлення тролейбусного парку, а також вагонного парку метрополітену столиці.

Згідно з повідомленням Представництва ЄС в Україні у п'ятницю, це перший кредит від ЄІБ в Україні, запропонований місту без державних гарантій.

Надалі очікується отримання пакету технічної допомоги у формі грантів у EUR3 млн для підтримки підготовки проекту, а також тендерної документації та процесу закупівель.

Зазначається, що для підтримки проекту 1 грудня 2021 року Трастовий фонд Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF) надав грант у розмірі EUR480 тис.

ЄІБ також веде переговори з багатостороннім донорським Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) щодо надання подальшої технічної допомоги проекту "Міський електричний транспорт міста Києва".

Проект фінансується спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) за принципом паралельного фінансування. Його загальна вартість оцінюється у EUR270 млн.

Як повідомлялося, "Київпастранс" 1 грудня 2021 року оголосив тендер на купівлю 137 повністю низькопідлогових тролейбусів із можливістю автономного ходу до 20 км майже за 1,62 млрд грн.

Окрім того, до початку 2023 року Київ має отримати 20 трисекційних трамваїв, замовлених у ТОВ "Татра-Юг" за EUR24,6 млн із фінансуванням ЄІБ у межах проекту "Міський громадський транспорт України".

Крім цього, у лютому 2021 року ЄБРР та КП "Київський метрополітен" підписали кредитний договір у розмірі EUR50 млн на закупівлю 50 нових вагонів метро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА