22:07 11.12.2021

Світовий банк надав Україні $150 млн для прискорення темпів вакцинації проти COVID-19

2 хв читати
Світовий банк надав Україні $150 млн для прискорення темпів вакцинації проти COVID-19

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів США для проекту "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинацію в Україні", повідомляє прес-служба банку.

Як зазначається, ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19, а також зміцнити національну систему охорони здоров'я України.

"120 мільйонів доларів додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких достатньо для вакцинації близько 20 відсотків населення. Ця закупівля також дасть можливість 10-ти мільйонам осіб із пріоритетних груп населення отримати повну вакцинацію проти COVID-19. Решта 30 мільйонів доларів США будуть скеровані на фінансування інших аспектів розгортання компанії із вакцинації: інформаційні технології, комунікація з громадськістю, посилення спроможності, а також закупівля обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами", - зазначено у повідомленні.

За словами регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі, "рівень вакцинації в Україні все ще є одним із найнижчих у Європі". Надзвичайно важливим залишається нарощування обсягів закупівлі вакцин та збільшення темпів вакцинації населення, разом із заходами кращого виявлення захворюваності та підвищення обізнаності людей.

Раніше для посилення реагування на пандемію COVID-19 Світовий банк надав Україні 155 мільйонів доларів США у рамках двох проектів – "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні" та "Покращення охорони здоров'я на службі у людей". З початку пандемії Світовий банк загалом надав Україні 1,8 млрд доларів США для бюджетної підтримки та інвестиційних проектів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА