10:59 14.12.2021

Держбюджет недоотримує від митниці близько 50 млрд грн на рік – Гетманцев

2 хв читати
Держбюджет недоотримує від митниці близько 50 млрд грн на рік – Гетманцев

Державний бюджет недоотримує близько 50 млрд грн митних надходжень на рік, вважає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Ми припускаємо, що держбюджет від митниці недоотримує близько 50 млрд грн", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Гетманцев уточнив, що перед новим керівництвом відомства стоїть завдання перевиконати план надходжень на 12%.

"Поки що ми висунули вимогу звільнити одну з вищих посадових осіб, винну в схемах, і сформували дуже простий KPI для митниці: +12% до індикативу", – зазначив парламентар.

"Якщо індикатив буде виконано за груднем, заглибимося в рамках парламентського контролю у внутрішні процеси служби (тарифи та ціни, робота за окремими категоріями товарів, "зеленка" тощо). Якщо індикатив виконано не буде, звільнимо з посад заступників, які відповідають за виконання планів, та керівництво дещо гірших щодо виконання планів митниць. Це робота на кілька місяців, але за кілька місяців ми порядок наведемо", – запевнив голова комітету.

На початку листопада Кабінет Міністрів тимчасово поклав повноваження голови Державної митної служби на директора департаменту боротьби з контрабандою В'ячеслава Демченка.

"Це людина нова. Від імені комітету скажу, що ми не готові поки що давати оцінку його роботі. Зарано. Але можу висловити негатив щодо всіх інших, хто там працює. І в керівництві, і на самих митницях. Ми вирішили почати з перевиконання плану щодо надходжень", – прокоментував це призначення Данило Гетманцев.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА