12:36 14.12.2021

Обмеження для податкових пільг у шахтарських містечках не дадуть змоги перетворити їх на внутрішні офшори - Гетманцев

2 хв читати
Обмеження для податкових пільг у шахтарських містечках не дадуть змоги перетворити їх на внутрішні офшори - Гетманцев

"Ресурсний" закон (законопроект 5600) встановлює обмеження для одержання податкових пільг до 2037 року у шахтарських містечках, це не дозволить перетворити їх на внутрішні офшори, вважає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Я вам кажу однозначно: ні, не буде ризиків. Ми запровадили верхню планку обороту. Сума доходів підприємства, яке такі податкові пільги отримує, не повинна перевищувати 40 млн грн на рік - це ні про що", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку голови комітету, встановлені законом податкові пільги дадуть змогу середньому бізнесу розпочати виробництво, переробку в цих містах, створити робочі місця. "А вийшовши на обсяг понад 40 млн грн, перейти на звичайну систему. Так, справді, дається багато пільг, це правда. Але ці населені пункти помирають, вони вже порожні. Там немає роботи. Умови пільг: фірма має бути не просто зареєстрована, вона повинна мати виробництво. Заводи, фабрики, маленькі фабрики, які займаються виробництвом на цій території, мають там штат 10 осіб, платять їм зарплату і не мають філій ніде більше, окрім цього містечка", - пояснив парламентарій.

Як повідомлялося, "ресурсний" закон (законопроект №5600) дає змогу на 15 років звільнити нові компанії у шахтарських містечках від низки податків у рамках спецрежиму оподаткування. Таких населених пунктів в Україні є 18.

Спеціальний режим оподаткування запроваджується для новостворених виробничих підприємств, які відповідають низці критеріїв. Зокрема, середня кількість найманих співробітників – не менше ніж 10 осіб, ці підприємства мають провадити діяльність виключно у цьому місті, сума річного доходу такого підприємства не повинна перевищувати 40 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА