08:04 15.12.2021

Світовий банк виділить Україні 300 млн євро на підвищення енергоефективності

2 хв читати
Світовий банк виділить Україні 300 млн євро на підвищення енергоефективності

Світовий банк розгляне надання Україні 300 млн євро на підвищення енергоефективності, заявила перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

"Хороша новина – уже 17 грудня Рада директорів Світового банку розглядатиме надання Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проектом "Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проекту "Енергетична незалежність"", - написала Свириденко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляється, масштабна програма термомодернізації житла покликана суттєво знизити енергоспоживання українців та, відповідно, знизити витрати на енергоносії. Учасники програми зможуть знизити споживання енергії та рівень комунальних платежів на 60%. Вже 2022 року планується охопити до 5 тисяч багатоквартирних будинків у всій країні.

Глава Мінекономіки також зазначила, що на зустрічі з Регіональним директором Світового банку Арупом Банерджі обговорювалися ключові питання поглиблення партнерства.

"Спільно готуємо системний документ про напрями співпраці. Йдеться про Стратегію партнерства на 2022 - 2026 роки. У фокусі – економічний розвиток України, макрофінансова стійкість, впровадження електронного урядування та цифровізації, розширення експортних ринків та посилання конкурентоспроможності українських "зелених" технологій", - повідомила Свириденко.

Також очікується реалізація Світовим банком інвестиційних проектів у галузях машинобудування, енергетики, інформаційних технологій, сільського господарства та будівництва.

Як зазначила глава Мінекономіки, важливим напрямом співпраці залишається збільшення конкурентоспроможності зовнішньої торгівлі. Мінекономіки працює над тим, щоб законодавчо посилити та підвищити ефективність експортно-кредитного агентства (ЕКА). Діяльність установи має сприяти збільшенню присутності українських експортерів на зовнішніх ринках.

Ще один пріоритет – розширення державно-приватного партнерства та загальне покращення бізнес-клімату. Співпраця зі Світовим банком важлива для України не лише завдяки фінансовому супроводу важливих проектів, але і як експертна допомога у впровадженні реформ. Посилення національних економічних інституцій – шлях до зміцнення економіки України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА