14:52 16.12.2021

Київрада ратифікувала фінугоду з ЄІБ на EUR100 млн для закупівлі нових тролейбусів і 50 вагонів метро

2 хв читати
Київрада ратифікувала фінугоду з ЄІБ на EUR100 млн для закупівлі нових тролейбусів і 50 вагонів метро

Депутати Київради затвердили фінансову угоду на суму EUR100 млн між столицею та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на закупівлю нових тролейбусів і вагонів метро за рахунок зовнішнього кредитного запозичення.

Як повідомляється на офіційному порталі Києва, за відповідне рішення проголосував 91 депутат Київради.

"Кошти будуть використані на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості, а саме: тролейбусів довжиною понад 11,9 метра та довжиною понад 18,5 метра. Це буде транспорт низькопідлоговий, пристосований для всіх пасажирів, зокрема осіб із інвалідністю. Крім того, придбаємо 50 нових вагонів метрополітену з асинхронним тяговим приводом для Святошинсько-Броварської лінії підземки", – уточнив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, слова якого наведено у повідомленні.

У повідомленні також наголошується, що Міністерство фінансів України вже затвердило обсяг та умови здійснення цього запозичення.

Період, на який буде зроблено запозичення – до 15 років, включаючи пільговий період три роки.

Погашення кредиту здійснюватиметься кожним піврічним платежем відповідно до умов кредитного договору, починаючи після завершення пільгового періоду.

Процентна ставка користування кредитними коштами – до 1,85% річних.

Сплата відсотків за користування позиковими коштами здійснюватиметься піврічними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи з першої погодженої дати платежу після надання першого траншу кредиту.

Контроль за виконанням ухваленого рішення покладено на Постійну комісію Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Раніше, 10 грудня, ЄІБ та мер Києва Віталій Кличко уклали кредитну угоду на суму EUR100 млн на проект оновлення тролейбусного парку, а також вагонного парку метрополітену столиці.

Як повідомлялося, "Київпастранс" 1 грудня 2021 року оголосив тендер на купівлю 137 повністю низькопідлогових тролейбусів із можливістю автономного ходу до 20 км майже за 1,62 млрд грн.

Окрім того, до початку 2023 року Київ має отримати 20 трисекційних трамваїв, замовлених у ТОВ "Татра-Юг" за EUR24,6 млн із фінансуванням ЄІБ у межах проекту "Міський громадський транспорт України".

У лютому 2021 року ЄБРР та КП "Київський метрополітен" підписали кредитний договір у розмірі EUR50 млн на закупівлю 50 нових вагонів метро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА