11:33 17.12.2021

Перші 500 млн грн уже спрямовано на виплати по 1 тис. грн у межах програми "єПідтримка" - прем'єр

2 хв читати
Перші 500 млн грн уже спрямовано на виплати по 1 тис. грн у межах програми "єПідтримка" - прем'єр

Перші 500 млн грн уже спрямовано на виплати по 1 тис. грн у межах програми "єПідтримка", повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Учора перші 500 млн грн тестувальники програми вже отримали, а з 19 грудня кожен (вакцинований - ІФ) українець зможе отримати 1 тис. грн", - сказав він із парламентської трибуни у межах години запитань до уряду.

Як повідомлялося, Альфа Банк, А-Банк, monobank, ПриватБанк, Укргазбанк та Ощадбанк стали першими, хто приєднався до програми "єПідтримка" вакцинованим громадянам з виплати 1 тис. грн. Зазначалося, що Альфа Банк пропонує новим клієнтам додаткові 100 грн бонусами.

ПриватБанк та Ощадбанк 15 грудня запустили можливість відкриття карток у межах проекту "єПідтримка". Для зарахування суми допомоги достатньо з 19 грудня для ПриватБанку та з 20 грудня для Ощадбанку у мобільному застосунку "Дія" подати заяву на отримання 1 тис. грн, обрати номер картки для виплати допомоги й дати згоду на обробку персональних даних.

За умовами програми картки діятимуть чотири місяці з дня отримання коштів. Відповідно, зараховані кошти необхідно витратити за цей період.

Згідно з ухваленими змінами до держбюджету-2021, кожен українець, який одержав дві вакцини проти COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів. Пізніше до цього списку було додано ще книги.

Раніше прем'єр заявляв, нині вакциновано проти COVID-19 двома дозами понад 12 млн громадян. У трьох регіонах країни більше ніж 50% дорослого населення вакциновано принаймні однією дозою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА