17:09 18.12.2021

Аукціон із приватизації ОГХК зірвався втретє - ФДМ

2 хв читати
Аукціон із приватизації ОГХК зірвався втретє - ФДМ

Аукціон із продажу ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), призначений на 20 грудня, не відбудеться, оскільки на нього були подані лише дві заявки, і одна з них була відхилена через невідповідність законодавству, повідомив Фонд державного майна України на своєму сайті.

"Таким чином ... торги не можуть бути проведені за наявності тільки одного учасника. Дата проведення аукціону ОГХК буде визначена окремо", - зазначив Фонд.

Цьому передувала заява радника з приватизації ОГХК - ТОВ "BDO Корпоративні фінанси", що міжнародні компанії не готові до участі в аукціоні через відсутність гарантій захисту великих інвестицій з боку Кабінету Міністрів. ФДМ і радник зверталися до уряду з проханням надати такі гарантії, однак безрезультатно.

Це була вже третя спроба продати ОГХК з серпня цього року. Дата попередньої приватизації була призначена на 29 жовтня 2021 року з тією ж стартовою ціною 3,7 млрд грн, крок аукціону – 50 млн грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структури Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, а згодом - на ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє у зв'язку з коронакризою та карантином.

ОГХК реалізує продукцію більше ніж до 30 країн світу і є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов - не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, а також надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА