20:50 20.12.2021

Бюджет 2022 року передбачає виплати компенсації для отримання житла для внутрішньо переміщених осіб, визнаних УБД

1 хв читати
Бюджет 2022 року передбачає виплати компенсації для отримання житла для внутрішньо переміщених осіб, визнаних УБД

Бюджет 2022 року передбачає виплати грошової компенсації для отримання житла для внутрішньо переміщених осіб, визнаних учасниками бойових дій (УБД), на це передбачено 6,18 млрд грн, заявила член президії Всеукраїнської профспілки учасників бойових дій Олена Дума.

"Збільшені видатки за цією статтею свідчать про реалізацію державою зобов'язань перед 4 тисячами воїнів та ветеранів, які залишилися без житла внаслідок російської агресії та окупації АР Крим", - сказала Дума в інтерв'ю виданню "Факти".

За її словами, це безпрецедентне фінансування, для порівняння, у 2021 році у держбюджеті було закладено приблизно 1 мільярд, із яких лише 615 млн - на забезпечення житлом захисників.

"Я особисто знаю, скільки сил покладено учасниками бойових дій для отримання такого результату. Це були й акції, і круглі столи, робочі групи з відомствами та зустрічі з президентом. Як заступник ОДА, спрямовуючи та координуючи соцсферу, достатньо володію ситуацією про роботу Офісу президента від створення Консультативної ради у справах ветеранів у кожному регіоні до реалізації питань збільшення фінансування низки програм для ветеранів та, наприклад, створення цифрового реєстру ветеранів", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА