16:40 25.01.2022

США заявляють про готовність за необхідності забезпечувати Європу альтернативними постачаннями газу - ЗМІ

1 хв читати
США заявляють про готовність за необхідності забезпечувати Європу альтернативними постачаннями газу - ЗМІ

Адміністрація США буде готова забезпечувати країни Європи альтернативними постачаннями газу, якщо в цьому буде потреба, повідомляє у вівторок Bloomberg із посиланням на неназваного представника американського керівництва.

"США забезпечать Європі альтернативні постачання газу, якщо це буде потрібно", - пише агентство.

Зокрема, для цього Вашингтон підтримує контакти з виробниками СПГ, розглядає можливості компаній, здатних організувати великі постачання газу. Bloomberg зазначає, що це робиться "на випадок перебоїв із російськими постачаннями".

"Ми проводимо переговори з великими виробниками природного газу в усьому світі, щоб зрозуміти їхні можливості та готовність тимчасово збільшити видобуток газу й розподілити ці обсяги серед європейських покупців", - наводять слова співрозмовника журналістів американські ЗМІ.

Він не назвав конкретні компанії або країни, з якими тривають переговори, проте зазначив, що йдеться про широкий перелік постачальників із різних регіонів світу - від Північної Африки та Близького Сходу до Азії та США.

Представник адміністрації США також заявив, що Росії не варто використовувати галузь енергетики "як зброю", оскільки, на його думку, вона сама ж від цього постраждає.

Співрозмовник журналістів нагадав, що США продовжують роботу над санкціями проти РФ на випадок її нападу на Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА