09:24 08.02.2022

"Нафтогаз" перебуває у діалозі з директоратом ЄК щодо конкуренції про зловживання "Газпрому" - Вітренко

1 хв читати
"Нафтогаз" перебуває у діалозі з директоратом ЄК щодо конкуренції про зловживання "Газпрому" - Вітренко

НАК "Нафтогаз України" перебуває у діалозі з антимонопольним органом Європейської комісії після подання офіційної скарги на дії "Газпрому", повідомив голова правління НАК Юрій Вітренко.

"DG Competition розпочав розгляд цієї скарги на початку року і вже двічі звертався до "Нафтогазу" з уточненнями щодо окремих аргументів, викладених у документі. Сподіваємося, це свідчить про те, що Європейська комісія має намір ретельно розслідувати причини та обставини газової кризи", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, НАК також надала DG Competition конкретні пропозиції щодо того, як можна нормалізувати ситуацію на ринку газу нині та мінімізувати можливість "Газпрому" шантажувати Європу в майбутньому.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 21 грудня 2021 року звернувся до ЄК зі скаргою на зловживання російським "Газпромом" домінантним становищем на європейському ринку газу, подавши клопотання Генеральному директорату з конкуренції (Directorate General for Competition) про вжиття невідкладних заходів щодо нормалізації ситуації.

За словами голови правління НАК Юрія Вітренка, "Газпром" різко зменшив продаж власного газу на європейському спотовому ринку, незважаючи на попит, що зростає, й обмежує можливості інших компаній постачати додаткові обсяги газу до Європи і конкурувати з ним, що послужило ключовою причиною кризи й рекордного зростання цін у Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА