13:26 23.02.2022

Велика Британія надасть Україні гарантію за кредитами до $500 млн

2 хв читати

Уряд Великої Британії оголосив про новий економічний пакет, щоб підтримати подальшу стабільність в Україні, повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

"Велика Британія гарантує кредити на суму до $500 млн, щоб допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій Росії. Ми використовуємо нашу економічну вагу, щоб завдати болю Росії та підтримати український народ", - написала Трасс у своєму Twitter у середу.

Згідно з інформацією на сайті уряду Великої Британії, Сполучене Королівство готове надати гарантії кредитування Multilateral Development Bank (MDB) для проєктів, які підтримуватимуть економічну стабільність та життєво важливі реформи, такі як боротьба з корупцією.

"Ми готові запропонувати пряму економічну підтримку, надати оборонну зброю та викрити спроби Росії розробити фальшиві приводи для вторгнення", - наводить слова Трасс сайт уряду.

Наголошується також, що у грудні Велика Британія також збільшила обсяг фінансової підтримки, доступної Україні від UK Export Finance (UKEF) - до 3,5 млрд фунтів стерлінгів - і підписала новий договір щодо підвищення військово-морського потенціалу України.

"Ця економічна підтримка йде на додаток до збільшення підтримки військової техніки з боку Міністерства оборони та посилення підтримки гуманітарної системи в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 15 лютого уряд США запропонував Україні суверенну гарантію щодо кредиту на суму до $1 млрд для підтримки її програми економічних реформ та продовження взаємодії з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА