12:08 28.02.2022

Міністри енергетики ЄС 28 лютого обговорюватимуть ситуацію на ринку на тлі військової агресії РФ в Україну

1 хв читати
Міністри енергетики ЄС 28 лютого обговорюватимуть ситуацію на ринку на тлі військової агресії РФ в Україну

Міністри енергетики ЄС 28 лютого у Брюсселі проведуть позачергове засідання для обговорення енергетичної ситуації в Європі на тлі військової агресії РФ в Україну.

"Міністри енергетики зустрічаються, щоб обговорити наслідки кризи в Україні, зокрема, з точки зору безпеки, постачання та ціни на енергоносії, а також можливі напрями дій", - йдеться на сайті Ради ЄС.

У повідомленні наголошується, що російське вторгнення в Україну викликало зростання цін на газ у ЄС та світових цін на нафту. Це збільшення відбувається на тлі стрибка цін на енергоносії в ЄС, який існував раніше.

Раніше комісар ЄС з енергетики Кадрі Сімсон анонсувала розгляд міністрами енергетики ЄС на позачерговій зустрічі у понеділок синхронізації української енергосистеми з європейською. Вона зазначила, що попросить ENTSO-E підтримати екстрену синхронізацію енергосистем якнайшвидше.

Як повідомлялося, Україна після успішного виконання програми тестування роботи енергосистеми країни разом із молдавською енергосистемою в ізольованому режимі на тлі військової агресії Росії, війська якої, зокрема, входили в Україну та здійснювали обстріли з території Білорусі, відмовилася підключатися назад до енергосистем РФ та Білорусі.

Джерело: https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/tte/2022/02/28/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА