19:23 12.03.2022

"Укрзалізниця" розвиватиме залізничні переходи з ЄС для збереження експортного потенціалу України та закликає бізнес організувати пункти перевантаження у вагони стандарту ЄС

1 хв читати
"Укрзалізниця" розвиватиме залізничні переходи з ЄС для збереження експортного потенціалу України та закликає бізнес організувати пункти перевантаження у вагони стандарту ЄС

АТ "Укрзалізниця" збільшить мінімум удвічі пропускну спроможність західних залізничних прикордонних переходів із країнами ЄС.

Як зазначається у повідомленні в Telegram-каналі УЗ, це дозволить наростити експортні можливості України, зокрема для перевезення аграрної продукції, доки ворог блокує наші основні морські порти.

"По кожному переходу створено робочу групу з працівників "Укрзалізниці" з розробки та реалізації заходів збільшення обсягів перевезень через пункти перетину кордону. Проведено переговори із суміжними залізницями щодо збільшення обсягів перевезень та переговори щодо прискорення митних процедур", - наголошується в повідомленні.

Також "Укрзалізниця" закликає бізнес організувати пункти перевантаження вантажів із вагонів, що курсують шляхом 1520мм (ширина колій в Україні), на вагони колії 1435мм (більшість країн ЄС).

У компанії нагадали, що раніше Україна щорічно експортувала близько 60 млн тонн зернових вантажів, при цьому близько 95% обсягу аграрної продукції експортувалося через морські торговельні порти України.

Проте зараз лише два порти України - Ізмаїл і Рені - можуть перевантажувати вантажі на експорт, але в невеликій кількості.

Джерело: https://t.me/UkrzalInfo/1498

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА