09:43 19.03.2022

НКРЕКП дозволила енергокомпаніям враховувати додаткові витрати під час бойових дій

1 хв читати
НКРЕКП дозволила енергокомпаніям враховувати додаткові витрати під час бойових дій

Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг (НКРЕКП), дозволила енергокомпаніям враховувати додаткові витрати, отримані в ході бойових дій унаслідок російської агресії, йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

Як пояснили в комісії, додаткові витрати ліцензіатів НКРЕКП пов'язані насамперед із відновленням об'єктів критичної інфраструктури, наданням допомоги ЗСУ, діями щодо забезпечення обороноздатності країни та підтримки мобілізованих працівників, а також із заходами, пов'язаними з евакуацією населення з територій, де тривали бойові дії, та інших заходами.

"У зв'язку з цим НКРЕКП ухвалила рішення про врахування таких витрат суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, під час здійснення заходів державного контролю за дотриманням законодавства у відповідних сферах і ліцензійних умов", - ідеться в повідомленні регулятора.

Рішення комісії закріплено відповідною постановою "Щодо врахування при проведенні перевірок сум видатків ліцензіатів НКРЕКП, здійснених під час запровадження воєнного стану в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА