11:02 19.03.2022

Центральний офіс Metro погрожував українському відключенням від централізованого постачання товарів – Дубілет

2 хв читати
Центральний офіс Metro погрожував українському відключенням від централізованого постачання товарів – Дубілет

Центральний офіс Metro погрожував українському відключенням від централізованого постачання товарів, повідомив співзасновник monobank Дмитро Дубілет у телеграмі.

"Український офіс Metro з першого дня війни почав звертатися до німецького офісу із вимогою закрити бізнес в Росії. Спочатку вони отримали у відповідь бла-бла листа про те, що вони не вважають, що їхні продажі у РФ мають вплив на війну. І взагалі, мовляв, вони жертвують гроші в ООН... Ба більше, за словами українських співробітників, німецький офіс почав погрожувати українському офісу, що якщо вони не припинять тиск, то Україну буде відключено від централізованих закупівель і постачань товару, що взагалі може призвести до повного зупинення бізнесу в Україні", - повідомив Дубілет.

Бізнесмен також нагадав, що у 2014 році METRO AG ухвалила рішення просто перереєструвати два ТЦ МЕТРО у Криму (Сімферополь і Севастополь) на окрему юридичну особу в Росії, щоб уникнути санкцій.

"У Дюссельдорфі (19 березня) відбувається мітинг. Я закликаю всіх приєднатися: початок о 13:00 біля дюссельдорфського ландтагу", - повідомив Дубілет.

Як повідомила пресслужба компанії, команда МЕТРО Україна чітко висловила свою позицію щодо необхідності закриття бізнесу METRO AG у країні-агресорі – Росії. Було написано відкритого листа керівництву групи у Дюссельдорфі, офіційне звернення до президента та інших офіційних осіб держави з чітким висловленням позиції.

"Ми продовжуємо працювати у всіх регіонах нашої присутності, забезпечуючи операційну діяльність там, де це можливо, надаючи доступ для українців до продуктів харчування та товарів першої необхідності. З першого дня агресії ми надаємо гуманітарну допомогу на мільйони гривень ЗСУ, теробороні, лікарням та місцевим громадам у Києві та регіонах", - наголошується в релізі МЕТРО Україна.

Також звертається увага, що головний офіс МETRO AG та інші філії компанії у Польщі, Чехії, Румунії, Словаччині, Німеччині, Молдові, Бельгії, Нідерландах підтримують фінансово та надають гуманітарну допомогу для України та українських співробітників.

"Метро Кеш енд Керрі Україна" засноване у 2003 році. Об'єднує 23 класичні центри оптової торгівлі METRO Cash & Carry у найбільших містах України – Києві, Вінниці, Житомирі, Полтаві, Львові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Кривому Розі, Маріуполі, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі та Миколаєві, а також три магазини оптової торгівлі "Бери-Вези" в Тернополі, Луцьку, Чернігові.

За даними компанії, обсяги її продажу за підсумками 2019/2020 фінансового року (жовтень-2019 – вересень-2020) становили EUR754 млн.

"Метро Кеш енд Керрі Україна" входить до складу Metro Group, однієї з провідних міжнародних торговельних компаній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА