12:31 20.03.2022

Керівництво "Азовсталі" сподівається на відновлення підприємства після обстрілу російськими окупантами

3 хв читати
Керівництво "Азовсталі" сподівається на відновлення підприємства після обстрілу російськими окупантами

Металургійний комбінат "Азовсталь" (Маріуполь Донецької обл.), що входить до групи "Метінвест", зазнав обстрілів з боку російських окупантів, є значні руйнування, проте керівництво заводу сподівається на відновлення підприємства після війни.

Як повідомив генеральний директор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі у своєму офіційному відеозверненні у Facebook, підприємство з 24 лютого підготувало та провело правильну зупинку виробництва.

"24 лютого, коли почалася ця війна, керівники комбінату "Азовсталь" дуже грамотно почали розробляти програму зупинення комбінату "Азовсталь". Ми зупинили коксові печі, ми знизили температуру, залили їх рідким склом, щоб не дати можливості далі йти процесу коксування та максимального вироблення коксового газу. І таким чином ми максимально знизили до абсолютно безпечного рівня екологічне навантаження на місто. І для жителів міста Маріуполя коксові батареї вже не становлять жодної небезпеки", - пояснив топ-менеджер.

Він також зазначив, що фахівці правильно зупинили доменні печі – спочатку проплавили всю шихту, потім завантажили коксом, ще раз проплавили, щоб "вийти у нуль на ліщі". І тільки залишили той чавун, який завжди залишається у печах, коли вони зупиняються на невизначено довгий термін.

"Весь цей період часу всі прилади автоматичного контролю за екологічною та технологічною складовими роботи доменних печей та коксових батарей контролювалися нашими співробітниками, які 24, 25, 26, 27 та 28 числа, незважаючи на постійні обстріли в місті, все ж таки приходили на роботу, показували дива героїзму та відданості компанії та комбінату "Азовсталь", своїй роботі, своїй справі та місту Маріуполь. І таким чином ми абсолютно безпечно зупинили доменні печі", - сказав Цкітішвілі.

Водночас він нагадав, що в історії комбінат вже були випадки, коли він повністю зупинявся – 1941 року, а у вересні 1943 року, коли Маріуполь звільнили, розпочалося відновлення комбінату. І тоді було набуто першого досвіду, коли збудували нові печі та коксові батареї, збудували виробництво заново. Ми зробили так, що комбінат "Азовсталь" став найкращим комбінатом в Україні та Європі.

"Я хочу сказати, що рано говорити, не можна говорити про те, що комбінат "Азовсталь" зупинено назавжди. Ми повернемося до міста, ми відбудуємо цей комбінат, ми відродимо його, і він знову працюватиме і приноситиме славу Україні, як він це робив" завжди. Бо Маріуполь – це Україна, "Азовсталь" – це Україна, була, є і буде. Слава Україні!", - резюмував гендиректор.

Як повідомляв генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков в інтерв'ю CNN, ММК ім. Ілліча та "Азовсталь" у Маріуполі, а також "Запоріжсталь" призупинили свою роботу, завод "Каметсталь" (створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату – ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.) продовжує виробляти продукцію, гірничо-збагачувальні комбінати завантажені на 30%.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою видобувних та металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні – у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, у країнах Європи. Зокрема, у Болгарії розташований завод Promet Steel потужністю 500 тис. тонн металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal та Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн тонн на рік. У Великій Британії компанії належить завод Spartan UK, який може випускати 200 тис. тонн сталевого прокату на рік.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова та "Смарт-холдинг" (23,75%) Вадима Новінського, які спільно керують компанією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА