18:14 24.03.2022

Ексміністр агрополітики Лещенко залишив посаду через проблеми зі здоров'ям

2 хв читати
Ексміністр агрополітики Лещенко залишив посаду через проблеми зі здоров'ям

Ексміністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко пішов у відставку з посади через погіршення стану здоров'я, спричинене спадковою хворобою, написав він у своєму телеграм-каналі у четвер.

"Я зробив усе, щоб по максимуму налагодити роботу. Але наразі я веду війну не лише з нашим спільним ворогом, а й з тяжкою спадковою хворобою. У неї немає прописки, через неї стан мого здоров'я постійно погіршується. Тому я змушений залишити посаду міністра агрополітики - з важким серцем, але зі щирою вірою у відновлене Мінагрополітики", - написав ексміністр.

Він нагадав, що під його керівництвом команда міністерства зробила все, щоб перевести український АПК на рейки воєнного часу.

"На сьогодні цей поїзд, який гарантує нашій державі продовольчу безпеку, їде так, як треба", - додав міністр.

Лещенко наголосив, що Україна наразі має запаси продовольства на найближчі два роки і підготувалася до посівної, яка стане найважливішою в історії України через вторгнення російських військ до країни.

Крім того, Мінагрополітики сприяло забезпеченню аграріїв технікою, обладнанням, добривами, посадковим матеріалом, а також зняло низку бюрократичних перешкод, щоб уникнути збоїв у с/г виробництві.

"Бажаю новому міністру агрополітики Миколі Сольському сил та професійної реалізації! Обіцяю допомагати разом із усіма аграріями всім, чим зможу, у вирішенні надскладних завдань", - підсумував ексміністр у повідомленні.

Як повідомлялося, про відставку міністра Лещенка низка українських ЗМІ написала у середу ввечері.

Верховна Рада у грудні 2020 року призначила голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром агрополітики. Він очолив Держгеокадастр у червні 2020 року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Микола Сольський (парламентська фракція "Слуга народу") у серпні 2019 року очолив Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради ІХ скликання, а 24 березня поточного року парламент призначив його міністром агрополітики.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА