06:19 30.03.2022

НКРЕКП спростила приєднання до газорозподільних мереж важливих для економіки та оборони об'єктів

1 хв читати
НКРЕКП спростила приєднання до газорозподільних мереж важливих для економіки та оборони об'єктів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спростила процедуру приєднання до газорозподільних систем підприємств із урахуванням їхньої пріоритетності та стратегічної важливості для держави під час воєнного стану.

Відповідну постанову "Про особливості надання послуг із приєднання до газорозподільних систем під час дії воєнного стану" ухвалено на засіданні регулятора у вівторок увечері.

"Таке рішення ухвалено у зв'язку з необхідністю долати труднощі, що виникли перед суб'єктами господарювання у воєнний час, а також необхідністю забезпечити стійкість економіки у цей період", - пояснили у НКРЕКП.

Постанова, зокрема, регулює процедуру приєднання об'єктів, що використовуються для задоволення потреб військових адміністрацій, а також інших підприємств, незалежно від форми власності, що виконують мобілізаційне завдання за підписаними договорами, Збройними силами України, іншими військовими формуваннями України, правоохоронними органами та силами цивільного захисту.

Відповідно до постанови, необхідність термінового приєднання таких об'єктів підтверджується довідкою військової адміністрації.

Крім того, постанова передбачає стислі терміни приєднання таких об'єктів, зменшення кількості документів та можливість виконання будівельно-монтажних робіт із використанням матеріалів та обладнання замовника.

Як повідомлялося, НКРЕКП 26 березня ухвалила аналогічне рішення щодо процедури приєднання об'єктів, які мають стратегічну важливість для держави в період воєнного стану, до електричних мереж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА