14:49 30.03.2022

Зареєстровані до 14 квітня внутрішньо переміщені особи зможуть отримати компенсацію за березень – Шуляк

2 хв читати
Зареєстровані до 14 квітня внутрішньо переміщені особи зможуть отримати компенсацію за березень – Шуляк

Особи, які зареєструвалися як внутрішньо переміщені, до 14 квітня зможуть отримати державну компенсацію за березень, повідомила народний депутат, лідерка партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Гроші за березень можна буде отримати особам, які реєструватимуться до 14 квітня", - сказала Шуляк на брифінгу у Львові в середу.

Вона нагадала, що компенсація передбачає виплати 2 тис. грн дорослим, 3 тис. дітям або особам з інвалідністю.

За її словами, наразі внутрішньо переміщені особи реєструються у Центрах надання адміністративних послуг, територіальних громадах і центрах соціального захисту. Вона нагадала, що за кілька днів таку реєстрацію можна буде здійснювати через "Дію".

"Станом на сьогодні Міністерство соціальної політики надало інформацію, що 130 тис. внутрішньо переміщених осіб уже зареєстровано", - зазначила Шуляк.

Вона також розповіла, що всі підприємства, які беруть на роботу внутрішньо переміщених осіб, мають право отримувати компенсацію від держави "за два місяці роботи такої людини розміром 6500 грн за місяць".

"Уряд розробив програму, щоб підприємства, які працюють на заході Україні та займаються виробництвом харчових продуктів, зараз могли переводитися на три-чотири зміни, щоб збільшувати максимально кількість людей, які можуть працювати. Такі підприємства вже сьогодні отримуватимуть державне замовлення", - повідомила Шуляк.

За її словами, всі органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, які використовують школи, санаторії, дитячі садки для розміщення внутрішньо переміщених осіб, уже з березня отримуватимуть компенсацію за комунальні платежі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА