07:38 31.03.2022

Японія підвищить тарифи на імпорт низки товарів із Росії

1 хв читати
Японія підвищить тарифи на імпорт низки товарів із Росії

Уряд Японії планує подати законопроект, який підвищить тарифи на деякі види російського імпорту і позбавить Москву статусу "найбільш сприятливої нації" в торгівлі через ситуацію в Україні, повідомляє телеканал NHK.

Згідно з ним, доопрацьований законопроект має бути представлений на поточній сесії парламенту Японії, яка триватиме до кінця червня.

Щойно законопроект стане законом, тариф на російського лосося та червону ікру зросте з 3,5% до 5%, щодо імпорту крабів тариф підвищиться з 4% до 6%.

Податок на більшість лісоматеріалів збільшиться з 4,8% до 8%.

Очікується, що вищі ставки діятимуть до кінця березня наступного року.

Запропонований захід не торкнеться зрідженого природного газу, вугілля, сирої нафти і паладію, оскільки вони не обкладаються митом.

Японія також вживе екстрених заходів для забезпечення стабільного постачання стратегічних матеріалів, у яких вона значною мірою залежить від Росії, оскільки впроваджені санкції проти РФ порушують ланцюжки поставок, заявило японське міністерство промисловості в четвер.

Міністерство визначило ключові товари, забезпечення постачання яких потребує вжиття екстрених заходів. Це нафта, енергетичне і коксівне вугілля, паладій, що використовується як автокаталізатор, і феросплави, що використовуються при виробництві сталі.

За даними японських ЗМІ, минулого року на Росію припадало 9% японського імпорту ЗПГ, 3,6% імпорту сирої нафти, 13% енергетичного вугілля та 8% імпорту коксівного вугілля.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА