18:17 31.03.2022

Шольц заявив, що ФРН платитиме РФ за газ у євро згідно з контрактами

2 хв читати
Шольц заявив, що ФРН платитиме РФ за газ у євро згідно з контрактами

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив у четвер, що плата Німеччини за газ із РФ, як і раніше, здійснюватиметься в євро відповідно до чинних контрактів.

"Ми переглянули контракти. У них зазначено, що плата здійснюється в євро. В розмові з президентом Росії я пояснив йому, що так і має залишитися, і так і буде", - наводить видання Focus його слова з пресконференції з канцлером Австрії Карлом Негаммером.

Він також сказав, що для створення нової інфраструктури для постачання газу до ФРН буде чимало часу, проте робота Берліна над диверсифікацією джерел енергоресурсів триватиме.

Австрійський канцлер також заявив про прагнення Австрії диверсифікувати постачання, щоб не залежати від постачання газу з РФ. Він додав, що санкції, впроваджені проти РФ, мають послаблювати саме її, а не ті країни, що вдалися до обмежувальних заходів.

Президент Росії Володимир Путін раніше в четвер заявив на відкритті наради щодо розвитку авіаційної галузі, що підписав указ про переведення розрахунків за природний газ із недружніми країнами на рублі.

"Ми пропонуємо контрагентам із таких країн зрозумілу та прозору схему. Щоб придбати російський природний газ, вони мають відкрити рублеві рахунки в російських банках. Саме з цих рахунків здійснюватиметься оплата газу, поставленого починаючи з завтрашнього дня, 1 квітня поточного року", - сказав президент.

Раніше G7 і Європейська Комісія заявили, що вважають вимогу РФ оплачувати постачання газу рублями явним порушенням контрактів і закликали компанії не виконувати її.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА