18:56 06.04.2022

Портал пошуку роботи для українців в Австрії пропонує понад 1300 вакансій – співзасновники проєкту

3 хв читати
Портал пошуку роботи для українців в Австрії пропонує понад 1300 вакансій – співзасновники проєкту

Портал пошуку роботи для українців в Австрії jobs-for-ukraine.at, що стартував 11 березня цього року, пропонує понад 1300 вакансій у 650 австрійських компаніях, повідомила фахівець із комунікацій Олена Обухівська агентству "Інтерфакс-Україна", яка співпрацює зі спільнотами українців в Австрії.

"Австрія ґрунтовно та системно підійшла до українського питання: ухвалила закон, у якому поетапно прописано реєстраційні питання, забезпечення, оформлення документів, страхування та дозвіл на роботу. А робота в Австрії для українців, які тут перебувають, – це надія, можливість, шанс". До речі, понад 70% українців мають вищу освіту", – наголосила вона.

За її словами, австрійські компанії відкривають спеціальні вакансії для українців і розміщують їх на jobs-for-ukraine.at, відвідуваність якого на сьогодні сягнула 5 тис. візитів за день. При цьому зареєстровані на сайті компанії можуть безпосередньо контактувати з фахівцями з України з питань працевлаштування на заявлені вакансії. Для зручної комунікації також ведеться сторінка у Фейсбуці з хештегом #JobForUkraineInAustria.

Обухівська зазначила, що ресурс на jobs-for-ukraine.at є особистою ініціативою австрійських IT-фахівців: CIO компанії Spar-ICS Еріка-Яна Каака (Eric-Jan Kaak), CIO компанії Signa Франца Гіллбранда (Franz Hillebrand) та гендиректора компанії Agencylife Алекса Кучери (Alex Kucera).

"Коли розпочалася війна в Україні й українці почали приїжджати до Австрії, ми з колегами подумали: і ми маємо зробити щось корисне. Тому і створили цей рекрутинговий сайт, яким можуть безкоштовно користуватися і компанії, і претенденти. Ми в IT звикли швидко та професійно реагувати, тому буквально за тиждень змогли запустити рекрутинговий майданчик", - повідомив CIO компанії Spar-Ics Ерік-Ян Каак, слова якого наводить Обухівська в коментарі агентству.

За словами CIO Signa Франца Гіллбранда, IT-менеджери мають хорошу мережу професійних контактів серед партнерів і виробників, що дало змогу досягти швидкої наповненості сайту потрібними вакансіями. При цьому розробники налагодили контакти з провідними австрійськими компаніями, які викладають актуальні вакансії на всій території Австрії, у всіх дев'яти федеральних округах: Бургенланді, Каринтії, Нижній Австрії, Верхній Австрії, Зальцбурзі, Тиролі, Штирії, Форарльберзі.

Лише за один день, наприклад, протягом 1 квітня, на сайті було розміщено близько 70 вакансій у різних сферах діяльності: для IT-спеціальностей, для медиків, продавців, нянь тощо. Вже сотні людей, які знайшли притулок в Австрії, завдяки цьому сайту змогли працевлаштуватися, повідомила Обухівська.

"На сьогодні на сайті зафіксовано близько 25000 кліків. І тепер на www.jobs-for-ukraine.at можна перейти з сайту відповідних міністерств та інших релевантних онлайн-ресурсів Австрії", - уточнив СЕO Agencylife Кучера під час аналізу перших кількісних показників проєкту.

Серед компаній, які відкрили вакансії для українців і співпрацюють із #JobForUkraineInAustria, – Австрійська асоціація готелів, Австрійська асоціація виробників галузей промисловості (Industriellenvereinigung), IAA Austria, Signa IT, Spar-Ics, Swietelsky, Öbb, Sony Dadc, Verbund, Öamtc, T-Systems Austria, Wiener Stadtwerke, Palfinger, Porsche Informatik, Kika/Leiner, Bacher Steuerberatung, HR Consulting Alexander Wozak та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА