20:02 07.04.2022

Міттали у зверненні до працівників "АМКР" заявили про свою підтримку та намір відновити виробництво

3 хв читати
Міттали у зверненні до працівників "АМКР" заявили про свою підтримку та намір відновити виробництво

Голова правління ArcelorMittal Лакшмі Міттал і генеральний директор компанії Адітья Міттал звернулися до працівників Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) зі словами підтримки та повідомили про намір відновити виробництво, на українське підприємство повернувся його гендиректор Мауро Лонгобардо.

"Насамперед ми хочемо ще раз відзначити визначну силу українського народу в захисті власної країни. Під керівництвом невтомного президента Зеленського українці проявляють силу, мужність та єдність і доводять, що майбутнє України обиратимуть вони, а не хтось інший", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість у глобальній компанії не можуть уявити, що відчувають їхні українські колеги, зокрема близько 1200 осіб, призваних боротися за свою країну, або волонтери. Міттали зазначили, що троє співробітників підприємства загинули в бою, і висловили співчуття сім'ям героїв.

"Останніми днями стали відомі подробиці найжахливіших звірств. Але українці рішуче налаштовані та впевнені, що одночасно з битвами має тривати життя там, де це можливо", - констатується в заяві.

Міттали повідомили, що минулого тижня український уряд попросив розглянути можливість запуску виробництва, й після оцінки ситуації було ухвалено рішення про частковий запуск підприємства. "Ми розпочнемо з повернення до виробництва доменної печі №6: роботи вже розпочато, й очікується, що піч знову запрацює до 11 квітня", - пояснюється в заяві.

У ній зазначається, що "новини про відступ росіян дуже тішать", наразі немає розуміння, скільки може тривати війна, а історія свідчить, що лише час покаже, коли і як вона скінчиться.

"Але ми розуміємо, що в разі тривалої війни просте припинення роботи не допоможе Україні. Країна та її народ мають сподіватися і вірити в те, що підприємство може продовжувати роботу, може виробляти продукцію та забезпечувати своїх працівників роботою та засобами для існування", - йдеться в заяві.

Її автори закликали вжити всіх необхідних запобіжних заходів під час запуску, оскільки безпека працівників залишається найважливішим фактором.

Міттали також висловили подяку за підтримку колег в Україні, зокрема за допомогу на кордоні та пропозиції щодо розміщення в Європі колег з України. Вони зазначили, що в Україні понад $1 млн було пожертвувано на надання гуманітарної допомоги на місцях, корпоративна платформа збору коштів Дитячого фонду ООН зібрала вже близько $3 млн, а компанія пообіцяла подвоїти цю суму.

"Зараз ми можемо жити сьогоднішнім днем. Будемо тримати вас у курсі важливих подій та рішень. Молимося та сподіваємося, що відновиться мир і що невиправдана загибель людей зможе бути зупинена", - резюмується у заяві.

ArcelorMittal Кривий Ріг - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки. ArcelorMittal має в Україні також низку малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше – на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА