08:36 11.04.2022

Кабмін утворив координаційну раду з логістики у сільському господарстві

1 хв читати
Кабмін утворив координаційну раду з логістики у сільському господарстві

Уряд України утворив координаційну раду з питань логістики у сільському господарстві – свій тимчасовий консультативно-дорадчий орган, метою якого є пошук шляхів збільшення можливостей експорту агропродукції та забезпечення аграріїв необхідними ресурсами.

Як йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів №427 від 9 квітня, оприлюдненому на його сайті, керівником ради є міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський, а його заступником – заступник міністра інфраструктури.

Крім того, у складі нового органу голова Держприкордонслужби, Держпродспоживслужби, Держмитслужби, Укртрансбезпеки, перший заступник голови Мінекономіки та заступники глав Мінфіну та МЗС, голова правління "Укрзалізниці" та голова Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Сольський після свого призначення наприкінці березня главою Мінагрополітики на зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією основною проблемою назвав логістику експорту через заблоковані Росією порти, внаслідок чого ліквідність запасів урожаю близька до нуля та заморожені великі гроші аграріїв – оцінено близько $7,5 млрд.

Міністр тоді повідомив, що активна робота у цьому напрямі ведеться, але поки що рано озвучувати деталі.

За даними учасників ринку, якщо через порти щомісяця вивозилося 4-5 млн тонн аграрних експортних вантажів, то в умовах їх блокування російськими військами можливості їхнього наземного експорту поки що обмежені приблизно 400 тис. тонн на місяць.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА