08:49 13.04.2022

Кількість підприємств, що почали працювати за програмою релокації, досягла 121

2 хв читати
Кількість підприємств, що почали працювати за програмою релокації, досягла 121

Програма релокації бізнесу дозволила перемістити до інших областей за підтримки держави вже понад 250 виробничих компаній, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З них 121 підприємство вже повністю функціонує на новому місці, решта перебуває в процесі переміщення. Ще 430 виробництв чекають своєї черги", – сказав він у зверненні увечері у вівторок.

Глава уряду подякував "всім і кожному, хто продовжує працювати, хто сплачує податки, хто підтримує український бізнес".

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі повідомив, що уряд на засіданні у вівторок виділив 200 млн грн Мінекономіки за новою програмою надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці працевлаштованих із внутрішньо переміщених осіб.

Як раніше зазначало Мінекономіки, програма із переміщення українського виробництва із зони активних бойових дій стартувала в середині березня. Частина підприємств переміщується "Укрзалізницею". Логістику автотранспортної частини програми забезпечує АТ "Укрпошта", залучаючи також до субпідряду всіх, хто має можливість транспортувати вантажі, пояснювали в Мінекономіки.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики України Данила Гетманцева, станом на 27 березня було отримано 1120 заявок щодо програми евакуації, з яких 368 передано на транспортування. До цієї дати кількість переміщених підприємств за програмою евакуації досягла 89, з них 47 уже відновили роботу на новому місці.

Мінекономіки потім оновило дані станом на 5 квітня: кількість заявок на релокацію зросла до 1424, підприємств, переїхали – до 178, відновили роботу – до 67.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА