13:02 19.04.2022

Лише 41% із опитаних АСС 103 українських компаній продовжують повністю працювати

2 хв читати
Лише 41% із опитаних АСС 103 українських компаній продовжують повністю працювати

Американська торговельна палата в Україні (АСС, AmCham) після опитування 103 компаній із 633 її членів з'ясувала, що повністю продовжують працювати 41%, 50% працюють частково, при цьому 29% респондентів перевели свій бізнес в інші регіони України та 19% - за кордон.

"Після 50 днів війни: 41% компаній-членів Американської торговельної палати в Україні повністю функціонують, 50% продовжують частково функціонувати. 29% провели релокацію всередині України та 19% провели релокацію за межі України. 15% довелося закрити офіси у деяких регіонах, 2% повністю припинити діяльність", - повідомила АСС у пресрелізі у вівторок за підсумками опитування "Ведення бізнесу. Тиждень 8", проведеного 12-18 квітня.

В асоціації додали, що 71% респондентів - це керівники компаній, решта - топ-менеджмент.

Відповідаючи на запитання про операційні зміни в роботі під час війни, 52% респондентів відзначили необхідність змінити бізнес-модель, 40% - провести скорочення витрат, 20% - запустити нові бізнес-напрями або послуги.

При цьому 17% взяли проєкти з офісів компанії в інших країнах, 13% шукали нових клієнтів за кордоном, 9% шукали за кордоном фінансування.

"На жаль, 2% компаній довелося продати активи. Лише 17% не змінили нічого", - йдеться у релізі.

Більшість опитаних компаній (72%) продовжують виплачувати зарплату та надавати додаткову допомогу під час війни, серед них 16% - у повному обсязі, 6% - частково скоротили зарплату. Стільки ж респондентів визнали, що сплачують половину зарплати.

Про незначні ушкодження потужностей повідомили 20% компаній, 3% - про невиправні ушкодження, ще 3% мають потужності на окупованій території. При цьому 57% опитаних уникли ушкоджень.

"Компанії-члени палати зазначили, що їхні організації продовжують підтримувати гуманітарний рух. Серед найпоширеніших способів допомоги - фінансова підтримка (76%), волонтерський рух серед співробітників компаній (75%), надання необхідних товарів (44%), надання послуг (41%), надання медикаментів (24%), надання засобів захисту (17%)", - зазначила АСС.

Найскладнішим було питання безпеки та захищеності працівників: 76% респондентів зазначили, що всі співробітники їхніх компаній перебувають у безпеці, 14% компаній мали випадки отримання поранень співробітниками і 7% компаній мали випадки загибелі працівників.

"87% компаній-членів Палати готові брати активну участь у відновленні економіки України після війни", - констатували в АСС.

Крім того, 85% опитаних представників бізнес-спільноти підтримують твердження про те, що компанії, які дотримуються бізнес-етики та принципів ESG, не мають працювати в кривавому режимі в Росії, що продовжує геноцид і воєнні злочини у всій Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА