17:48 25.04.2022

Уряд збереже ціни на газ, як і на електрику – Гетманцев

2 хв читати
Уряд збереже ціни на газ, як і на електрику – Гетманцев

Уряд України слідом за збереженням для населення чинних тарифів на електроенергію має намір ухвалити рішення, що дає змогу постачальникам не піднімати тарифи на газ, повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Щодо майбутнього ми маємо чітке розуміння і рішення уряду про непідвищення цін на електрику, непідвищення цін на газ, фіксування цих цін, і цього ми будемо дотримуватися", – сказав Гетманцев в ефірі каналу "Україна 24".

Водночас він зазначив, що такі рішення спрямовані на недопущення зростання боргів за комунальні послуги.

Водночас, за його словами, щодо проблеми погашення наявних боргів також необхідно ухвалити відповідні рішення.

"Що стосується заборгованості населення, це складніша проблема. Є багато концепцій, як вирішити, але одну треба прийняти й реалізувати, якою б непопулярною вона не була", - зазначив він.

Як повідомлялося, уряд зберіг дію ПСО на ринку електроенергії щодо населення до кінця жовтня 2022 року і, відповідно, тарифи у розмірі 1,44 грн/кВт-год для місячного обсягу споживання 250 кВт-год включно та 1,68 грн/кВт-год понад цей показник.

Режим спеціальних обов'язків на ринку газу для населення було скасовано влітку 2020 року. Водночас узимку 2021 року в умовах різкого зростання цін уряд тимчасово запровадив обмеження ціни газу для населення до 6,99 грн/куб. м, але з 1 квітня відмовився від нього.

Водночас з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року діють обов'язкові річні пропозиції постачальників для населення, які вони не мають права підвищувати протягом усього періоду, але можуть знижувати. До 1 травня 2022 року річна пропозиція, зокрема, НАК "Нафтогаз" для населення становить 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування), компанії "ЙЕ Енергія" Дмитра Фірташа та близько 20 постачальників, що працюють під брендом "Твій Газзбут", - 7,99 грн/куб. м (з ПДВ). За даними на лютий 2022 року, річні пропозиції кількох десятків постачальників, що працюють на ринку, варіювалися в межах від 7,7 грн/куб. м до 11,99 грн/куб. м.

ГК "Нафтогаз Трейдинг" від початку опалювального сезону постачає підприємствам ТКЕ газ для обігріву населення за фіксованою ціною 7420 грн/тис. куб. м та бюджетних установ – по 16 390 грн/тис. куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА