07:03 29.04.2022

ФРН готова підтримати ініціативу ЄС щодо ембарго на постачання нафти з РФ

2 хв читати
ФРН готова підтримати ініціативу ЄС щодо ембарго на постачання нафти з РФ

Німеччина готова підтримати ініціативу Євросоюзу щодо запровадження ембарго на імпорт нафти з Росії, пише The Wall Street Journal із посиланням на німецьких чиновників.

Берлін був одним із головних противників запровадження санкцій щодо російських нафти та газу, проте в середу представники ФРН повідомили ЄС, що країна готова відмовитися від своїх заперечень, якщо їй дадуть достатньо часу, щоб знайти альтернативні джерела постачання.

Федеративна республіка змінила свою думку після укладання угоди з Польщею, яка дозволить їй отримувати нафту від глобальних експортерів через порт Гданська, зазначають джерела.

Польський порт розташований недалеко від німецького Шведта, де розташоване нафтопереробне підприємство PCK, яке контролюється "Роснефтью" і отримує нафту трубопроводом "Дружба".

Портова інфраструктура Гданська пристосована для прийому супертанкерів, а також пов'язана з трубопроводом "Дружба" через окрему нитку, яку контролює Польща. Таким чином, нафта, що поставляється до Гданська, може швидко переправлятися трубопроводом на НПЗ PCK, замінюючи таким чином постачання російської сировини, зазначають джерела видання.

PCK, за їхніми словами, була основною перешкодою для підтримки Німеччиною ініціативи ЄС щодо запровадження ембарго на російську нафту, оскільки від цього підприємства залежать тисячі робочих місць у регіоні. До цього часу влада не бачила альтернативи постачанням з РФ для цього НПЗ.

Угода з Польщею, про яку міністр економіки ФРН Роберт Хабек оголосив у ході візиту до країни 27 квітня, була необхідна, оскільки найближчий до PCK порт – Росток – не має необхідних потужностей для прийому супертанкерів.

Він зазначив, що тепер Німеччина готова до можливості припинення транспортування нафти "Роснефтью", і такий сценарій більше не загрожує катастрофою для економіки ФРН.

За оцінками брюссельського аналітичного центру Bruegel, країни ЄС щодня платять російським держкомпаніям близько 1 млрд євро за постачання енергоресурсів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА